Teknik- och fastighetsförvaltningen

Beskrivning

Tjänsten är placerad på enheten mark och utveckling på markavdelningen. Enheten har idag ca 25
medarbetare och huvuduppdraget är att representera kommunen som markägare och ansvara för
förvaltning och utveckling av naturmark, mark som inte är planlagd samt förädling av redan planlagda områden. På enheten hanteras olika typer av markfrågor såsom markupplåtelser, tomtkön, köp och försäljning. Enheten ansvarar även för kommunens strategiska naturvårdsarbete, geotekniska frågor och förorenade områden.

Som samordnare för invasiva arter på Karlstads kommun kommer du ansvara för samordningen av arbetet med invasiva arter mellan olika förvaltningar och enheter så att kommunen utifrån förutsättningarna kan bedriva ett så effektivt bekämpningsarbete som möjligt. I det arbetet ingår att ansvara för prioritering av bekämpningen av invasiva främmande arter i kommunen. Arbetet kommer du bedriva i nära samarbete med, och med stor lyhördhet för, de förvaltningar/enheter som i sin verksamhet stöter på invasiva främmande arter.  

Del av din tjänst kommer också vara att jobba tillsammans med våra fyra kommunekologer i kommunens övriga naturvårdsarbete. Det arbetet kan bland annat innebära arbete med att handlägga ärenden inom naturvård som remisser av till exempel bygglov, strandskydd och vattenverksamhet, men även att besvara synpunkter och ärenden från allmänheten. 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer variera under året. Under vinterhalvåret kommer stor del av ditt arbete vara att planera, samordna och organisera det praktiska arbetet som ska genomföras under vår och sommar. Du kommer jobba i nära samarbete med, och vara stöd för, de förvaltande enheter som kommer ansvara för bekämpningen på plats. Under vår- och sommartid kommer även en större del av ditt arbete vara förlagt i fält. Detta då områden ska inventeras/inspekteras och prioriteras.  

Du kommer ansvara för att hålla dig informerad om lagstiftning, nya bekämpningsmetoder mm och sprida kunskapen i organisationen. En del i det arbetet är att utreda hur avfallet från invasiva främmande arter ska hanteras. Du kommer behöva ha förståelse för fältarbete och vid tillfällen vara ute för att visa och engagera de som ska utföra bekämpningen i fält samt för att diskutera olika förekomster.  

En stor del av ditt arbete kommer innebära kommunikation och kunskapsspridning såväl internt som externt.   

Kvalifikationer

Det finns olika kompetenser som kan vara lämpliga för tjänsten, men vi värdesätter förmågan att bedriva ett strategiskt arbete. Högskoleexamen som biolog, landskapsingenjör eller liknande är meriterande men inte ett krav då vi ser att du kan ha inhämtat kunskaper genom tidigare yrkeserfarenhet. 

Tidigare arbete med invasiva främmande arter är meriterande, precis som tidigare arbete med vegetation inom exempelvis skog, naturvård eller park.  

Även erfarenhet av att organisera, leda och inspirera andra är meriterande.

 Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kommer ha kollegor som jobbar med liknande frågor, men eftersom tjänsten är den enda i sitt slag är det viktigt att du är trygg och stabil och tar ansvar för att driva ditt eget arbete. I arbetet kommer du möta personer med olika kunskapsbakgrund och en del av arbetet kommer vara att kommunicera med kommunmedborgarna. Du har goda IT-kunskaper och har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enlighet med fattade beslut. 

Tjänsten kräver B-körkort. 



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer TFN/2024:170
Kontakt
  • Enhetschef Sofia Rolén Ekström, sofia.rolen.ekstrom@karlstad.se
Facklig företrädare
  • Naturvetarna, Sara Asker, 054-5406798
Publicerat 2024-01-15
Sista ansökningsdag 2024-02-04

Tillbaka till lediga jobb