Kommunledningskontoret

Om du gillar att bygga relationer, driva förändring och trivs i en samordnande roll med många kontakter så kanske jobbet som arkivarie med IT-inriktning är något för dig. Vi ska införa e-arkiv och behöver dig som vill vara med på vår resa mot framtiden där karlstadsbor och andra kan ta del av vår information digitalt.

Beskrivning

I rollen som arkivarie med IT-inriktning får du goda möjligheter att arbeta i en bred roll med ett helhetsansvar. Du kommer att jobba med hela kommunkoncernen och driva arbetet med att leda och samordna utveckling och effektivisering av vår e-arkivering framåt. Vi stöttar koncernen i att etablera en väl fungerande e-förvaltning som ger en enklare vardag för medborgare och företag som kännetecknas av tillit och trygghet i informationshanteringen. Vår utgångspunkt är därför att arbetet med e-arkiv ska bedrivas i nära samverkan både med våra verksamheter så att de får stöd i att ta sitt ansvar för leveranser inom området och med informationsförvaltning och dataskydd.

Alla nämnder och bolag kommer att behöva ha medarbetare som är delaktiga i och ansvarar för leveranser inom respektive område. Din roll blir att stötta dem. Du tillhör avdelningen administrativ utveckling inom administrativa funktionen på kommunledningskontoret där förvaltning av ärendehanteringssystem, strategisk informationshantering, informationssäkerhet, dataskydd och juridik samordnas. Du kommer att jobba i team med bland annat arkivarier och verksamhetsutvecklare och i samverkan med informationsförvaltare, informationssäkerhetsansvarig, dataskyddsombud, och upphandlare samt med kommunens verksamheter. Du kommer till en arbetsplats där vi strävar efter att mixa olika kompetenser för att lösa frågor på bästa sätt.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår bland annat att:

 • Delta i införandeprojekt av e-arkiv.
 • Planera och leda projekt inför leveranser och vara med och prioritera vad som ska levereras.
 • Förvalta infört system för e-arkiv.
 • Stödja verksamheterna i digitalt bevarande och agera expert i sakfrågor.
 • Delta vid kravställning av arkivkrav vid nyutveckling, förändring eller avveckling av system.
 • Planera och genomföra utbildningar samt ge råd inom området.
 • Delta i arbetet med att ta fram och utveckla styrande och stödjande dokument inom området.
 • Delta i arbetet med processkartläggningar.
 • Omvärldsbevaka, vara med och samordna och delta i nätverk både internt och externt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av arbete med e-arkivering och som är van att hantera komplexa frågor inom det området. Som person är du driven, initiativtagande och uthållig för att nå lösningar och resultat. Du trivs med varierade arbetsuppgifter, har lätt för att skapa kontakt och kommunicera med andra människor. Du gillar att jobba både i team och på egen hand. För att lyckas i rollen behöver du ha en pedagogisk förmåga och en vilja att sätta dig in i verksamheternas behov. Vi tror att du är en person som tycker om att hjälpa andra och gör ditt yttersta för att ge bästa servicen.

Du har akademisk utbildning inom data- och systemvetenskap, arkiv- och informationsvetenskap (minst 60 p enligt nuvarande system), eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet inom området. Erfarenhet av att ha arbetat som arkivarie och erfarenhet av och/eller utbildning inom projektledning är meriterande. Vi ser också gärna att du har goda kunskaper om standarder inom e-arkivering och digitalt bevarande samt av arbete inom offentlig förvaltning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, din motivation och ditt engagemang för tjänsten.

Vi erbjuder

Hos oss får du utföra samhällsviktiga, intressanta samt utvecklande arbetsuppgifter. Vi erbjuder dig trygga anställningsvillkor, kollektivavtal och försäkringar. Men du får också ta del av andra fina
förmåner. Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba i Karlstads kommun på karlstad.se/
jobbahososs

Hos oss får du:

 • Vara med och förverkliga vår vision om ”Ett bättre liv i Solstaden”
 • Trygga anställningsvillkor, kollektivavtal och försäkringar
 • Möjlighet till distansarbete. Vi vill göra det enkelt för dig att kombinera arbetsliv och privatliv
 • En centralt belägen arbetsplats
 • Förmåner
 • Flextid

Välkommen med din ansökan senast den 7 januari 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
 • Marie Edwinson, avdelningschef, 054-5401015
Publicerat 2023-12-08
Sista ansökningsdag 2024-01-07

Tillbaka till lediga jobb