Räddningstjänsten Karlstadsregionen arbetar för att människor som bor och vistas i förbundets medlemskommuner Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil och Munkfors ska vara trygga och säkra. Det gör vi genom att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle. Målen för vår verksamhet är färre olyckor, minskade skador och ökad trygghet. Vår verksamhet ska genomsyras av vår värdegrund professionalism, respekt, lärande och mod.

Beskrivning

Just nu söker vi deltidsbrandmän till våra deltidsstationer i Deje, Forshaga, Grums, Hammarö, Högboda, Kil, Molkom, Munkfors, Vålberg, Värmskog och Väse.

Att vara deltidsbrandman innebär att du är brandman som inte har räddningstjänsten som din huvudarbetsgivare men som har ett yrke där du kan vara beredd att rycka ut när larmet går. Deltidsbrandmannen utgör stommen i svensk räddningstjänst och är därmed en mycket viktig del i samhällets skydd mot olyckor.

För att kunna arbeta som deltidsbrandman behöver din huvudsakliga sysselsättning (jobb/skola) tillåta att du lämnar med kort varsel. Det innebär att din arbetsgivare behöver godkänna att du kan lämna arbetsplatsen vid larm. Därför kan det vara klokt att lyfta frågan innan eller under din ansökan.

Vill du veta mer om vad det innebär att jobba som deltidsbrandman och prova på utrustningen är du välkommen på vår ”prova på-aktivitet” – lördagen den 23 september kl. 10:00.

Hur du anmäler dig kan du läsa om under rubriken: Testa yrket lördag 23 september

Arbetsuppgifter

Som deltidsbrandman har du många arbetsuppgifter som en heltidsbrandman har. Skillnaden är att som deltidsbrandman rycker du endast ut vid larm de dagar som du har beredskap. Då förväntas du kunna infinna dig på din station inom 5 minuter. Beredskapsschemat varierar mellan olika stationer men innefattar 168 timmars (7 dygn) beredskap per månad.  

Förutom att åka på larm innebär tjänsten att du övar tillsammans med dina kollegor. Övningsdelen är en viktig förberedelse för att ni ska vara samövade och beredda för att lösa kommande uppgifter på ett säkert och smidigt sätt.

Vill du läsa mer om vad det innebär att vara deltidsbrandman kan du göra det här!

Kvalifikationer

För att du ska arbeta som deltidsbrandman krävs det att du bor på och/eller arbetar på orten där din deltidsstation ligger och kan ta dig till stationen inom 5 minuter vid larm.

För att du ska trivas och fungera i rollen krävs det att du har en god hälsa och fysisk förmåga. I rekryteringsprocessen kommer du därför att få genomföra vissa tester och genomgå en hälsoundersökning. Är du intresserad och vill läsa mer om våra tester kan du göra det här!

När du börja arbeta som deltidsbrandman får du en grundutbildning. Den planeras och genomförs av oss efter att du har blivit erbjuden en anställning.

Därutöver behöver du ha B-körkort. C-behörighet ser vi som meriterande, men vi står även här för utbildning då det är en förutsättning att ha C-körkort för att kunna jobba som deltidsbrandman.

Stor vikt kommer att läggas vid dig som person, ditt engagemang och din personliga mognad.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta respektive stationschef - Se Kontaktuppgifter.
Facklig företrädare - Jan Eriksson, Brandmännens riksförbund (BRF), som nås via vår växel: 054-540 28 80.

Din ansökan ska vara inkommen till Räddningstjänsten Karlstadsregionen senast den 10 oktober.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Vi använder oss av såväl arbetsrelaterade som fysiska tester vid urvalet. Dessa kompletteras med intervjuer.

Intervjuer avses att genomföras löpande under och efter ansökningstidens slut – vänta därför inte med att söka!

Alla ansökningshandlingar som lämnas till Räddningstjänsten Karlstadsregionen är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.                        

Övrigt

Räddningstjänsten Karlstadsregionen strävar efter att vara en jämställd och inkluderande arbetsplats som är fri från diskriminering. Då vi vill spegla samhället välkomnar vi alla sökande!

I samband med nyanställning utförs drogtester då vi har nolltolerans mot alkohol och droger.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt avtal
Kontakt
  • Sven Isacsson, 054–5404618
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb