Sundsta-Älvkullegymnasiet, Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Beskrivning

Sundsta-Älvkullegymnasiet invigdes augusti 2021 och är en av Sveriges nyaste och modernaste gymnasieskolor och en av de allra största. Skolan har ca 2000 elever och 250 personal. 

Vår vision är enkel. Våra elever ska nå sina mål och vara väl rustade för framtiden. Dit når vi genom att fokusera på skolglädje, goda relationer och kvalitet.

Arbetsuppgifter

Som kurator bidrar du med din kompetens och ditt kunnande i skolans tvärprofessionella elevhälsoteam. Uppdraget är placerat på Sundsta-Älvkullegymnasiets teknikprogram alternativt naturvetenskapsprogrammet.

Arbetet sker i huvudsak på uppdrag av rektor, chef för elevhälsoteamet eller förvaltningen. Som kurator ingår du också i ett kommunövergripande skolkuratorsnätverk. Arbetet är i första hand hälsofrämjande och förebyggande och bedrivs på individ, grupp och organisationsnivå för att stödja elevernas utveckling mot utbildningsmålen.

Som kurator bidrar du med stöd till elever, vårdnadshavare och skolans personal. I arbetet ingår handledning, konsultation och utbildning. Utifrån kuratorsrollen i elevhälsoteamet har du också ansvar för kontakter med skolans samverkanspartner såsom socialtjänst, habilitering etc. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom eller har likvärdig högskoleutbildning. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med ungdomar. Vi önskar att du är en positiv person som vill vara delaktig i att utveckla vår verksamhet. Det är viktigt att du har förmåga att arbeta självständigt och har lätt att etablera goda relationer med elever och vårdnadshavare.  

  • Intervjuer och tillsättning sker fortlöpande. 
  • Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas. 
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer SÄG-202408
Kontakt
  • Anna Hjärpe, 054-5404716
Facklig företrädare
  • Facklig kontakt nås via Karlstad kommuns växel, 054-5400000
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-07-07

Tillbaka till lediga jobb