Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Västerstrandsskolan

Beskrivning

Västerstrandsskolan i Karlstad söker en engagerad och kompetent SVA-lärare (Svenska som andraspråk) för årskurs 4-6. Vi är en F-6 skola med ca 540 elever och en personalstyrka på 65 pedagoger som arbetar för att våra elever ska trivas, må bra och få en gedigen utbildning. Skolan är helt nyrenoverad 2019 och har fantastiska lokaler och arbetsmiljö som stödjer både personal och elevers utveckling.

Barn har rätt att bli sedda varje dag, och på Västerstrandsskolan gör vi detta möjligt. Vi arbetar långsiktigt och målinriktat med utgångspunkt från styrdokument och aktuell forskning. Vår målsättning är att ledning, personal och elever tillsammans skapar en arbetsmiljö med goda kunskapsresultat, trygghet, arbetsro och trivsel.

Arbetsuppgifter

Som lärare hos oss i svenska som andraspråk kommer du ansvara för undervisningen för de elever som har behov av det i årskurs 4-6. Du planerar, genomför och utvärderar undervisningen utifrån läroplanen tillsammans med eleverna utifrån deras individuella behov. För att lyckas i rollen krävs det att du samarbetar med kollegor, elever och vårdnadshavare för att stödja elevernas språkutveckling. Du förväntas bidra till skolans utvecklingsarbete och delta aktivt i skolans pedagogiska forum. 

Som SVA-lärare hos oss kommer du även att arbeta nära tillsammans med våra övriga SVA-lärare, elevhälsan och övriga klasslärare för att säkerställa en sammanhängande och effektiv undervisning för våra elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lärarlegitimation med behörighet i svenska som andraspråk, har tidigare erfarenhet av att undervisa elever i grundskolan, meriterande är om du undervisat årskurs 4-6.  Som person ska du ha en god kommunikativ förmåga, som innebär att du kan anpassa din kommunikation till mottagaren. Du ska ha lätt för att skapa goda relationer och förtroende för elever, kollegor och vårdnadshavare. I din yrkesroll ska du ha förmågan att ta initiativ, starta projekt, uppnå resultat och slutföra det, ibland självständigt men även tillsammans med andra. 
För att lyckas i rollen behöver du vara kreativ och flexibel med ett starkt engagemang för elevernas lärande och utveckling.

Intervjuer kommer ske löpande - så vänta inte med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Ulf Eriksson, 054-5402976
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, 054-5404768
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb