Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Skåreskolan

Beskrivning

Välkommen till Skåreskolan! Här går cirka 255 elever, från årskurs 1till 6. Skolan ligger centralt i Skåre och har närhet till Ilanda IP och andra ytor som ger goda möjligheter till varierade uteaktiviteter. Vår vision är att alla våra elever och vår personal ska känna sig välkomna, trygga och respekterade. Alla är en del av gemenskapen. Vi vill att arbetsmiljön ska främja maximala möjligheter att lära och utvecklas.

Vi söker nu en lärare i trä- och metallslöjd för åk 3-6! 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för planering och undervisning i trä- och metallslöjd. Du ingår i ett arbetslag och kommer ha ett nära samarbete med den andra slöjdläraren. Ni tillsammans ansvarar för elevernas utbildning och utveckling. Fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningar för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö. Du kommer att undervisa elever i grundskolans åk.3-6 i trä- och metallslöjd. Du utbildar eleverna i ditt ämne men stöttar även eleverna i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling. 

Du arbetar med elevernas delaktighet och inflytande i den vardagliga undervisningen och skapar en trygg, säker och stimulerande lärmiljö för eleverna. Du bidrar också i det kollegiala lärandet på skolan och till den goda arbetsmiljön på skolan. 

Som slöjdlärare i Karlstads kommun arbetar du med fokus på hållbarhet och miljönytta i slöjden. Initiativet startade utifrån Elevborgarrådets förslag “Skapa miljönytta i slöjden” och “Inför återbruk på schemat”. Du ingår i ett slöjdnätverk där du träffar förvaltningens andra slöjdlärare och diskuterar arbetet med hållbarhet kopplat till slöjd. Du kan läsa mer om arbetet här: https://skola.karlstad.se/gronatraden/slojdnatverket/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i trä- och metallslöjd. 

Du har god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och en god didaktisk och pedagogisk förmåga. Du leder och organisera ditt arbete för att skapa trygghet, studiero och en god lärandemiljö åt våra elever. Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. 

I din yrkesroll ser vi att du ser möjligheterna i förändringar och har lätt för att skapa kontakt med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Du kommer med nya idéer och angreppsätt till arbetsrelaterade frågor samt är inlyssnande för motparten. 

Vidare har du god förmåga att undervisa inom ämnet och goda ledaregenskaper. Du har ett starkt intresse att utveckla undervisningen.

Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut kan fattas

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Lars Tanner, 054-5408702
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, 054-5404768
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb