Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Skattkärrsskolan

Beskrivning

Skattkärrskolan är en om- och nybyggd F-6 skola där det går ca 490 elever. På Skattkärrsskolan arbetar vi tillsammans i arbetslag för att ge alla elever förutsättningar att utvecklas så långt det är möjligt mot läroplanens mål. Varje arbetslag består av behöriga lärare som har ett gemensamt ansvar för elevernas skoldag. På skolan arbetar personal som är engagerade och drivna med ett genuint fokus på elevernas lärande. Vi söker dig som vill vara delaktig i att fortsätta utveckla vår fina skola tillsammans med kollegorna. Tillsammans stöttar, utvecklar och utmanar vi varandra samtidigt som vi trivs och har roligt på jobbet. 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en legitimerad lärare i trä- och metallslöjd som ansvarar för undervisning i årskurserna 3-6 i trä- och metallslöjd. Ditt uppdrag som lärare innebär att du undervisar 80% i trä- och metallslöjd samt 20% i svenska. 

Du tillhör ett arbetslag där du tillsammans med övriga pedagoger ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten. Som lärare har du huvudansvaret för att driva och utveckla verksamheten med fokus på likvärdighet. 

Som slöjdlärare i Karlstads kommun arbetar du med fokus på hållbarhet och miljönytta i slöjden. Initiativet startade utifrån Elevborgarrådets förslag “Skapa miljönytta i slöjden” och “Inför återbruk på schemat”. Du ingår i ett slöjdnätverk där du träffar förvaltningens andra slöjdlärare och diskuterar arbetet med hållbarhet kopplat till slöjd. Du kan läsa mer om arbetet här: https://skola.karlstad.se/gronatraden/slojdnatverket/ 

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med behörighet att undervisa i trä- och metallslöjd åk 3-6. Meriterande om du även är behörig i ämnet svenska åk 3-6. 

Du är en tydlig ledare och har lätt för att bygga positiva relationer med föräldrar, elever och kollegor. Skolutveckling ser du som en naturlig del av ditt arbete. Du har en vilja att utveckla dig i ditt arbete och är väl insatt i styrdokumenten. Som person arbetar du bra med andra människor, är kreativ och initiativtagande och samtidigt strukturerad. Du är lugn och stabil och har ett flexibelt arbetssätt. Du anpassar dig lätt till ändrade omständigheter och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du ser möjligheter i förändringar och har ett positivt och tillmötesgående förhållningssätt. Arbetet fordrar även pedagogisk insikt att möta elever i behov av särskilt stöd, en utvecklad kunskap om bemötande som främjar elevers kunskapande och utveckling.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Intervjuer kan ske löpande under rekryteringen. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Johan Wisenius, 054-5403635
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, 054-5404768
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb