Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, IFA

Beskrivning

Avdelningen Integration, försörjning och arbete är indelad i arbetsmarknad, bostadsfrågor, unga vuxna samt ekonomiskt bistånd. Vi söker nu minst två vikarierande socialsekreterare. 

Här kan du se på film om oss:

https://vimeo.com/karlstadskommun/socialsekreterare 

Vill du bli en av oss på enheten för ekonomiskt bistånd? Vi är en arbetsplats som har god stämning och stark samhörighet mellan och vi hjälps åt och stöttar varandra i arbetet. Vi är en grupp positiva medarbetare som lägger fokus på att arbetet ska präglas av god kvalitet, hög rättssäkerhet och gott bemötande gentemot kommunmedborgare och samverkanspartners. Det finns bra rutiner, anvisningar och en tydlig struktur som underlättar arbetet. När du kommer till oss får du en egen mentor och introduktion så att du kommer in i arbetet stegvis. Även extern handledning erbjuds och kontinuerlig kompetensutveckling. Vi har en timmas friskvård i veckan på arbetstid och friskvårdsbidrag.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att utreda och bedöma rätten till bistånd enligt socialtjänstlagen samt att tillsammans med den enskilde aktivt arbeta för en förändring i livssituationen som leder till självförsörjning. Vi ser på handläggningen av ekonomiskt bistånd som ett kvalificerat socialt förändringsarbete med syfte att stärka den enskildes förutsättningar att leva ett självständigt liv. Arbetet innebär mycket kontakter och samarbete med andra parter och myndigheter och i arbetet behövs god kunskap om samhällets funktioner. 

Vi utgår från ett lösningsfokuserat förhållningssätt och det genomsyrar hela arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen.  Du bör ha god förmåga att inhämta, analysera, bedöma och förmedla information samt ha lätt för att skapa förutsättningar för samarbete med både kommunmedborgare, kollegor och samverkanspartners. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort, är ett krav.

Dröj inte med din ansökan då intervjuer sker löpande! Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Linda Schutsch, 054-5405043
Facklig företrädare
  • SSR ordf Briannah Mulego, 054-5401715
  • Vision ordf Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb