Barn- och ungdomsförvaltningen, Förskola, Kroppkärrs förskola

Beskrivning

Nu söker vi dig som är barnskötare till Kroppkärrs förskola. Som barnskötare har du en viktig roll i att skapa en trygg och stimulerande miljö för barnen där de kan lära och utvecklas som individer. Genom att engageras i barnens lek och aktiviteter hjälper du dem att utveckla sociala och känslomässiga färdigheter samtidigt som du hjälper dem att bygga självförtroende och självständighet. 

Förskolan är belägen på Södra Kroppkärr i närheten av Kroppkärrs koloniområde och Kroppkärrs sjön. Förskolan består av 2 avdelningar där barnens tankar, kreativitet och ideér speglar verksamheten. Närheten till grönområde, skog och vatten bidrar till att mycket av
undervisningen bedrivs utomhus. Det ger möjlighet till naturnära upplevelser som stimulerar till rörelse och utforskande. Vårt uterum "Lilla Herrgår`n" skapar också goda möjligheter att bedriva undervisning utomhus. Vi strävar efter att skapa miljöer, både inomhus och utomhus, som stimulerar till aktivitet och rörelse men som också ger utrymme för lugnare aktiviteter.

Arbetet kring hållbar utveckling genomsyrar vår verksamhet. Genom olika projekt och temaarbete möter vi läroplanen på ett inspirerande och kreativt sätt. Med digitala verktyg kan barnen ta del av och utforska sin omvärld. Ett språkstimulerande arbetssätt genomsyrar hela vår verksamhet genom bland annat musik, rörelse och litteratur. Vi vill ge barnen roliga och lärorika upplevelser där vi vuxna både bekräftar och utmanar barnen i fantasi och verklighet. Vi lär tillsammans i ett sammanhang där olikheter är en tillgång.

Arbetsuppgifter

Som barnskötare har du en ovärderlig roll där du hjälper och inspirerar barnen i deras aktiviteter. Det är ett viktigt, roligt och omväxlande arbete där du utgår från barnens intresse. Tillsammans med förskollärare arbetar utifrån aktuella styrdokument, genomför och utvecklar den pedagogiska verksamheten. 

Hos oss arbetar du tillsammans med välutbildade kollegor och arbetar med ett fokus på ett hållbart arbetsliv. Du erbjuds också fyra kompetensutvecklingsdagar för din utveckling i arbetslivet och som barnskötare. 

Tjänsten är en visstidsanställning mellan 2024-08-05 till 2024-12-31 med möjlighet till förlängning.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare via gymnasial- eller eftergymnasial utbildning motsvarande minst 1300 p. 

I din yrkesroll är det viktigt att du tar ansvar och aktivt deltar för att skapa en utvecklande, rolig och lärorik förskola. Dessutom är du trygg, stabil och har självinsikt samt har en god förmåga att se alla barn och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och arbetar bra med andra människor eftersom du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. 

Hos oss erbjuds du ipad som eget arbetsverktyg och arbetskläder för utevistelsen. Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat ett förmånligt friskvårdsbidrag och en rad fler förmåner som du kan läsa mer om här: https://karlstad.se/jobba-hos-oss/kommunen-som-arbetsgivare/formaner

Tjänsten kommer att tillsättas om erforderliga beslut fattas. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20240805
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer BUN/2024:1913
Kontakt
  • Camilla Pettersson Sjöman, 054-5403040
Facklig företrädare
  • Kommunal, Ulrica Elfgren Borgström, 054-5408707
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb