Barn- och ungdomsförvaltningen, Förskola, Klara förskola

Beskrivning

Som förskollärare ger du barnen möjlighet till en bra framtid, varje dag. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en förebild för vuxenvärlden. Förskollärare är ett brett, stimulerande och viktigt arbete där du som förskollärare får bidra till att skapa en trygg, utvecklande och lärorik förskola för våra yngsta medborgare.

Nu söker vi en förskollärare till Klara förskola som ligger i centrala delarna av Karlstad i stadsdelen Klara.

Här har vi nära till allt vad staden har att erbjuda bland annat biblioteket, Värmlands museum och Mariebergsskogen. Förskolan har tre avdelningar, två för de yngre barnen och en för de äldre.

Vi söker en förskollärare som är väl förtrogen med förskolans pedagogiska uppdrag. Hos oss är barnen alltid i centrum och vi strävar efter att ge dem en trygg, rolig, utmanande och lärorik miljö på förskolan.

Arbetsuppgifter

Klara förskola är en mötesplats där viktiga relationer byggs för att kunna utvecklas i en positiv gemensam miljö. Vi ser förskolan som en plats för barnen att mötas i demokratiska frågor och att involveras i olika beslut. Vi värnar om varandras olikheter, vi tar tillvara på varandras kunskaper och förmågor, vi ser dem som en möjlighet och tillgång till att tillägna oss nya färdigheter.

Vi utgår från det kompetenta barnet, att barnet har en egen röst, egna kunskaper och förmågor.

Alla på förskolan, vuxna och barn har ett eget värde och bör mötas, bli bekräftad, lyssnade till och tas på allvar. Känns detta som viktiga arbetsuppgifter för dig, då vill vi gärna att du blir en pedagog hos oss! 

Som förskollärare ansvarar du för att planera, dokumentera, analysera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans styrdokument. Det är viktigt att undervisningen utgår ifrån barnen och dess behov och att du är en nyfiken medforskare i deras lärande.

Positivt och professionellt förhållningssätt är viktigt och att du vill vara en del i att sprida arbetsglädje och skapa bra dagar för både stora och små tillsammans med oss.

Blir du nyfiken? Då kan du fortsätta läsa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en förskollärarlegitimation. Det är meriterande om du har extra erfarenheter inom npf eller liknande, och att du använder dig av tecken som stöd och bildstöd.

Det krävs datorkunskap samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Vi söker dig som är engagerad, professionell och är en närvarande pedagog.

Du är också ansvarstagande och strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god, du är tillmötesgående och du har ett förtroendefullt bemötande mot såväl vårdnadshavare som barn och kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ett professionellt och trevligt bemötande gentemot såväl barn som vuxna.

Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas.

 
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-07-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-19
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer BUN/2024:1822
Kontakt
  • Erika Axelsson, 054-5403551
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, 054-5404768
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb