Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Mariebergsskolan

Beskrivning

Mariebergsskolan är en högstadieskola med drygt 400 elever i årskurserna 7-9. Skolans elevunderlag representerar ett tvärsnitt av vårt samhälle och på skolan arbetar ungefär 45 medarbetare. Det är en skola att vara stolt över med hög trivsel bland elever och personal. 
Vi är inne i ett spännande skede där vi till hösten kommer att fortsätta vidareutveckla hälsoprofilen på skolan, med fokus på hälsofrämjande arbete kring den mentala och fysiska hälsan. Vi fortsätter arbetet med trygghetsteam och närvaroteam. I detta utvecklingsarbete har vi till läsåret 23/24 anställt 3 heltidsmentorer, som har en viktig roll i detta arbete

Vi söker nu en specialpedagog eller speciallärare som har fokus på att utveckla och arbeta för att gynna elevernas lärande. 

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog/speciallärare på Mariebergsskolan ingår du i skolans elevhälsoteam där det kollegiala lärandet och samarbete mellan elevhälsans professioner är i fokus. Ett nära samarbete mellan elevhälsan, lärare och övriga kollegor är en grundförutsättning i vårt arbete där eleverna sätts främst. På skolan har vi en heltidsmentor och en speciallärare/specialpedagog kopplad till varje arbetslag. Du kommer tillhöra arbetslag 7 till hösten. 

Du ansvarar för kartläggning, stöd och dokumentation kring elever i behov av anpassningar och särskilt stöd. I uppdraget ingår även att ge handledning till skolans pedagoger och att i samarbete med skolans övriga speciallärare undervisa elever i olika konstellationer av mindre undervisningsgrupper samt individuellt. Du leder skolans slevhälsa tillsammans med rektor.

I ditt arbete förväntas du även ha en aktiv roll på skolan när det gäller elevhälsoarbete av främjande och förebyggande art med fokus på tillgängliga lärmiljöer. Du tycker om att föreläsa och lära ut, och har inga problem med att planera och hålla i en av våra studiedagar på skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog eller legitimerad speciallärare med erfarenhet av specialpedagogiska uppdrag. Behörighet och erfarenhet av undervisning i åk 7-9 i engelska och/eller matematik är meriterande. Du ska vara flexibel, lugn, ha god samarbetsförmåga och vara duktig på att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare samt ha ett stort intresse för barn och ungdomars lärande. 

Intervjuer sker 24-25 juni. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 5 augusti 2022. Tjänsten gäller under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Heléne Vestman, 054-5403694
Facklig företrädare
  • Lärarnas Riksförbund, Cathrine Sonesson, 054-5404755
  • Lärarförbundet, Pontus Larson,, 054-216689
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb