Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Familjeavdelningen

Beskrivning

Familjehuset/Behandlingsenheten arbetar med behandlingsinsatser till familjer med barn och ungdomar (0-20 år). Arbetet sker mestadels efter utredning och beslut av handläggande socialsekreterare. Vi erbjuder även öppet stöd i form av stödgrupper för barn samt arbete i skolsociala team. Vår verksamhet ligger centralt i Karlstad vid Stora torget, med närhet till både lokaltrafik och tågstation/länstrafik.

Vi möter familjer med olika problematik. En stor del av vårt arbete handlar om att både utforma och genomföra insatser direkt riktade till våra familjer. I hög grad också av att samverka med olika verksamheter både inom kommunen och regionen. I vårt arbete med familjebehandling arbetar vi utifrån ett systemteoretiskt förhållningssätt och har anknytningsteori som bas. Vi använder olika metoder och modeller, bl a Marte Meo, MAFI, TMO, FFT RePULSE, Trappan, Parenting Young Children, Project support, Kriminalitet som livsstil och Signs of safety. Vi har också utarbetat särskilda modeller för att möta både små barn och ungdomar med deras familjer i behov av intensivt stöd

Arbetsuppgifter

Arbetet som ärendehandledare innebär att du handleder och vägleder familjebehandlarna i deras dagliga arbete. Du kommer också att vara den centrala länken i mottagande av ärenden från handläggare. I tjänsten ingår även att tillsammans med chef, familjebehandlarna samt familjeavdelningens övriga ärendehandledare driva och delta i enhetens och avdelningens utvecklingsfrågor. Som ärendehandledare ingår du i flera olika typer av samverkansforum, därför är samarbetsförmåga och flexibilitet viktiga förmågor. Som ärendehandledare på familjeavdelningen delar du i handledning både på enheten utifrån behandlingsarbete och på avdelningen med fokus på din ledarroll.

Familjehuset består av cirka 20 engagerade medarbetare, enheten består av två team och du kommer vara ärendehandledare för ett av teamen.

Kvalifikationer

Socionom eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig.
Erfarenhet av behandlingsarbete och/eller av socialtjänstens myndighetsutövning är krav.
Det är viktigt att matcha gruppen och dess behov av stöd i det dagliga arbetet på denna tjänst. Personlig lämplighet är avgörande.

B-körkort, manuell växellåda, är ett krav. Utdrag från polismyndighetens misstanke- och belastningsregister skall visas upp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Petra Söderholm, 054-5401339
Facklig företrädare
  • SSR HSO Briannah Mulego, 054-5401715
  • Vision ordf Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb