Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Mariebergsskolan

Beskrivning

Mariebergsskolan är en högstadieskola med drygt 400 elever i årskurserna 7-9.  Skolans elevunderlag representerar ett tvärsnitt av vårt samhälle och på skolan arbetar ungefär 45 medarbetare.  Det är en skola att vara stolt över med hög trivsel bland elever och personal.  

Vi är inne i ett spännande skede där vi till hösten kommer att fortsätta vidareutveckla hälsoprofilen på skolan, med fokus på hälsofrämjande arbete kring den mentala och fysiska hälsan. Vi fortsätter arbetet med trygghetsteam och närvaroteam. I detta utvecklingsarbete har vi till läsåret 23/24 anställt 3 heltidsmentorer, som har en viktig roll i detta arbete.

Som heltidsmentor kommer du verkligen få göra skillnad på riktigt, speciellt för ungdomar som behöver en extra lugn och trygg vuxen på skolan!

 

Arbetsuppgifter

I rollen som heltidsmentor kommer du att arbeta med stöd till elever för att öka måluppfyllelsen. Syftet med uppdraget är att avlasta undervisande personal med arbetsuppgifter kopplade till mentorskapet för eleverna. Det innebär att vara mentor för elever för en viss årskurs, styra upp rastaktiviteter och/eller finnas i korridoren för att skapa relation med eleverna, ta kontakt med vårdnadshavare, planera och delta i mentorstid, delta i möten med vårdnadshavare och myndigheter etc.

Andra uppgifter som en heltidsmentor kommer att arbeta med är:

  • Vara mentor och kontaktperson åt 5 klasser.
  • Genomföra mentorstid med varje klass 1-2 gånger i veckan, med samplanering av innehåll med de andra två mentorerna.
  • Följa upp elevernas närvaro och arbeta närvarofrämjande, ingå i närvaroteamet.
  • Ingå i skolans trygghetsteam och agera vid fall av konflikt eller kränkning.
  • Ingå i ett arbetslag med andra yrkesroller, som ämneslärare och speciallärare.
  • Ingå i skolans elevhälsoteam och vara en länk mellan detta och arbetslaget, tillsammans med sin speciallärare/pedagog.
  • Vid behov samverka med andra instanser som BUP och socialtjänst.

Lärarna på skolan arbetar i arbetslag kring eleverna; arbetslag 7, arbetslag 8 och arbetslag 9. Det finns även andra kompetenser kopplade till eleverna så som specialpedagog, kurator, skolsköterska, skolpsykolog, studie- och yrkesvägledare och elevstödjare, vilka du som heltidsmentor kommer att samarbeta med.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionom-, beteendevetar- eller beteendepsykologiutbildning eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Som person är du nyfiken, prestigelös och har ett salutogent förhållningssätt. Du ser det bästa i människor och värdesätter varje litet framsteg. Du har god förmåga att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt.

Dessutom har du lätt för att kommunicera och ett stort intresse av att möta människor med olika bakgrunder och förutsättningar. Du kan skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du har goda IT-kunskaper och kan på ett tydligt och korrekt sätt uttrycka dig i både tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

OBS! Intervjuer är planerade 25 juni. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-08-19
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 12 augusti 2024 eller enligt överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Helene Vestman, Rektor Mariebergsskolan, 070-0010284
Facklig företrädare
  • Vision, Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb