Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Hultsbergsskolan

Beskrivning

Vi på Hultsbergsskolan söker nu en lärare till högstadiet som vill spela en viktig roll i elevernas utveckling och ha möjlighet att göra skillnad i deras liv.

Hultsbergsskolan är en skola med cirka 570 elever från förskoleklass till årskurs 9. På skolan finns också en anpassad grundskola. Skolan ligger i ett villaområde mitt emellan Henstad och Hultsberg, med närhet till skog och andra grönområden.

Skolans vision är: "En skola att längta till" Vi vill bygga upp en förtroendefull relation med alla. Vi ser varje möte och dialog som en förutsättning för ett aktivt lärande.

På Hultsbergsskolan arbetar vi utifrån ett F–9 perspektiv där även anpassad grundskolan ingår. Tillgänglig lärmiljö står i fokus på skolan, där vi skapar en skol- och undervisningsmiljö med eleverna är i centrum. Vi arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande utifrån ett relationellt förhållningssätt.

Arbetsuppgifter

Vi söker en legitimerad tvåspråkig lärare för att undervisa en grupp i modersmål arabiska, i matematik och vid behov även i andra ämnen. 

Som lärare på högstadiet är ditt huvuduppdrag att utveckla elevernas kunskaper och färdigheter utifrån läroplanen och varje elevs individuella behov och förutsättning. Du planerar undervisningen genom att ta fram mål, välja metoder och material samt förbereda lektioner. Tillsammans med eleverna utvärderar du undervisningen för att alltid sträva efter att förbättra undervisningen, elevernas lärande och ditt eget professionella lärande. I tjänsten ingår mentorskap och att vara kontaktperson för vårdnadshavare som önskar kommunicera med skolan på arabiska. Du är en viktig kulturbärare som kan förklara det svenska skolsystemet samt hjälpa till på olika sätt. Du har även erfarenhet av vikarieanskaffning och förstår ett komplext högstadieschema som gäller för både klasser och enskilda elever. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med lärarlegitimation mot årkurs 6-9 i arabiska. Uppge i ansökan vilka övriga ämnen du är behörig att undervisa i samt vilken erfarenhet du har av undervisning i andra ämnen eller övergripande ansvarsuppgifter. Särskilt meriterande är erfarenhet av mentorskap samt vikarieanskaffning.

Som person ser vi att du är flexibel, lugn, har god samarbetsförmåga och är duktig på att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Du har ett stort intresse för barn och ungdomars lärande och ser till varje elevs individuella behov och förutsättningar att nå uppsatta mål. Du kan organisera och strukturera ditt arbete utifrån angivna mål. Du har god självinsikt, är trygg i dig själv och i ditt pedagogiska ledarskap. Du har digital kompetens som du använder dagligen som ett naturligt verktyg i lärandet. 

Tjänsten gäller under förutsättning att erforderliga beslut fattas.Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20240812
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Anna Nilsson, 054-5403265
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Pontus Larson, 054-216689
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-02

Tillbaka till lediga jobb