Kommunledningskontoret, Kontaktcenter

Beskrivning

Kommunledningskontoret söker nu en vikarierande enhetschef till Kontaktcenter. Kontaktcenter är Karlstadsbornas väg in till kommunen. Här finns ett 30-tal kommunvägledare som är specialister på våra verksamheter. Till Kontaktcenter kan medborgare höra av sig om allt från äldreomsorg och skola till felanmälningar och bokning av borgerlig vigsel. Vårt mål är att ge karlstadsborna rätt information och för att göra det arbetar vi i ett nära samarbete med förvaltningarna. Genom att jobba tillsammans med handläggare i kommunen ger vi en proffsig service och snabba svar på de flesta frågor som rör både förvaltningar och bolag. Kontaktcenter är uppdelat i tre svarsgrupper. Tjänsten som enhetschef berör främst svarsgrupp 3. Svarsgrupp 3 jobbar mot de tekniska förvaltningarna, kommunledningskontoret, Karlstads energi samt räddningstjänsten i Karlstadsregionen. Vi har bland annat hand om e-förslag, EU-frågor, bygglovsfrågor, samt synpunkter och felanmälningar på kommunens utemiljö. Som enhetschef kommer du att arbeta i nära samarbete med de övriga cheferna på Kontaktcentret, vilket innebär att du vid behov även kan komma att engagera dig i arbetsuppgifter för de andra svarsgrupperna. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på Kontaktcenter är din främsta uppgift att leda och utveckla verksamheten, med särskilt fokus på att stödja och coacha personalen i deras dagliga arbete. Denna roll erbjuder en spännande möjlighet för dig som är ny till ledarskapet att under ett år prova på och växa i en chefsposition. Det är också ett bra tillfälle för dig som erfaren chef inom kommunkoncernen som söker nya utmaningar att utöka sina kunskaper i en dynamisk och föränderlig miljö.

Gruppen du kommer att leda befinner sig i en spännande fas av förändring. Du ska engagera och motivera teamet att framgångsrikt navigera under denna period. Med en lyhörd inställning till varje medarbetare, klar och tydlig kommunikation och en fast vision för framtiden, kommer du att effektivt utföra dina uppgifter som enhetschef.

Svarsgrupp 3 består av 11 medarbetare plus timvikarier. Din primära uppgift är att dagligen leda gruppen med ett närvarande och engagerat ledarskap, samt att hantera vikarieanskaffning. Du kommer att arbeta nära enhetens övriga chefer, vilket ger dig gediget stöd i din roll som enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en relevant akademisk examen inom personal- och arbetslivsvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av att stötta ledare konsultativt inom HR, eller själv ha innehaft en chefsposition, med särskilt fokus på coachande ledarskap och personalhantering. Tidigare erfarenhet som chef där du har drivit förändringsarbete och utvecklingsinsatser tillsammans med medarbetare för att uppnått resultat är meriterande, men inget krav.

Ditt engagemang för att ständigt förbättra arbetsprocesser och medarbetarnas arbetsvillkor är av stor vikt. Du hanterar förändringar med beslutsamhet och är lyhörd för såväl verksamhetens behov som för medarbetarnas välbefinnande. Din förmåga att se helhetsbilden underlättar samordningen av olika funktioner inom kontaktcentret, och erfarenhet från arbete inom kundservice eller support är en fördel.

Ditt ledarskap präglas av att skapa förutsättningar för ett aktivt och engagerat medarbetarskap. Du leder med tillit och ser mångfald som en tillgång. Du är prestigelös, tydlig och målinriktad i ditt ledarskap, har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar och modet att hantera svåra situationer. Du är en skicklig kommunikatör och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Som person är du trygg med god självkännedom och förmåga att bygga tillitsfulla relationer samt skapa ett positivt samarbetsklimat. Din analytiska förmåga och strategiska tänkande är viktiga egenskaper som hjälper dig att effektivt lösa utmaningar inom kontaktcenterverksamheten.Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Kajsa Beckman, 054-5401062
Facklig företrädare
  • Vision, Katarina Carlsson, 054-5404757
  • SSR, Briannah Mulego , 054-5401715
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb