Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Familjeavdelningen

Beskrivning

Om oss

Familjerådgivningen är en arbetsgrupp med hög kompetensnivå som idag består av fyra familjerådgivare. Vi är en arbetsgrupp med fokus på ett professionellt och kvalitetssäkert bemötande. Karlstads kommun är arbetsgivare men vi arbetar i dagsläget mot Karlstads, Grums, Kil, Forshaga och Filipstads kommuner. Då en av våra medarbetare går i pension söker vi nu en ny kollega.

Familjerådgivningen tillhör organisatoriskt familjerättsenheten där även verksamheterna familjerätt, Samtalsakuten och Krismottagningen för män, familjecentraler samt föräldrastödsteamet Tummen ingår.

En mindre del av denna tjänst kan komma att förläggas på annan samtalsmottagning inom enheten

Vi erbjuder dig

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och stimulerande arbete. Vi har extern handledning samt ett omfattande introduktionsprogram till hela avdelningens arbete med barn i fokus. Vi värnar om en kontinuerlig kompetensutveckling och kortare och längre vidareutbildningar erbjuds därför utifrån verksamhetens behov. Karlstads kommun erbjuder en rad olika personalförmåner.

Vill du veta mer om oss kan du se filmen nedan:

https://vimeo.com/karlstadskommun/socialsekreterare

Arbetsuppgifter

Som familjerådgivare arbetar du med terapeutiskt behandlingsarbete företrädesvis med par med relationsproblem. Samtalen är främst utifrån kartläggning/klargörande, reparations- och separationsarbete men i arbetsuppgifterna ingår även ett förebyggande och utåtriktat arbete.

Familjerådgivaren har ett eget behandlingsansvar och i rollen arbetar du självständigt men med stöd av dina kollegor. Som ny familjerådgivare erbjuds du förstaårshandledning

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen eller motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt minst grundläggande psykoterapiutbildning, steg 1. Tidigare erfarenhet av arbete med par och familjer samt egenterapi är meriterande och önskvärt. Det är viktigt att du är engagerad och ansvarstagande då du arbetar i en mindre grupp. Det är viktigt att du är införstådd med att tjänsten omfattar flera komplexa arbetsområden vilket innebär att du både ska kunna arbeta förebyggande, stödjande och behandlande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi begär in registerutdrag från polisen inför anställning.

Intervjuer kommer att ske löpande även under ansökningstiden.

Vem är du?

I ditt arbete är du noggrann, tar initiativ och eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är professionell i ditt förhållningssätt och har ett barnperspektiv. Som person är du trygg, stabil, har god självkännedom samt god samarbetsförmåga Du tar stöd och hjälp av andra vid behov och du är själv hjälpsam och delar med dig av egna erfarenheter och kunskaper.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Magnus Andersson, 054-5404922
Facklig företrädare
  • SSR HSO Briannah Mulego, 054-5401715
  • Vision ordf Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2024-02-29
Sista ansökningsdag 2024-04-01

Tillbaka till lediga jobb