Kommunledningskontoret, Avdelningen för digital utveckling och innovation

Beskrivning

Karlstads kommun söker nu en verksamhetsarkitekt.

Som verksamhetsarkitekt kommer du att ha en ledande roll i utvecklingen av Karlstads kommuns digitaliseringsarbete med möjlighet att leda och utveckla ett helt nytt arkitekturteam!

Du tillhör utvecklingsfunktionen på Kommunledningskontoret som består av stab och tre avdelningar: IT-avdelningen, Upphandlingsenheten och Avdelningen för digital utveckling och innovation.

Din placering kommer att vara på Avdelningen för digital utveckling och innovation där arkitekter, verksamhetsutvecklare, strateger och innovationsledare samt kundansvariga är organiserade. Avdelningens uppdrag är att leda och samordna koncernens digitalisering och digitala transformation med utgångspunkt i ökat värdeskapande. I detta ingår också att utveckla och främja koncernens innovationsförmåga. Avdelningen ser till koncernen som helhet och är en brygga mellan våra verksamheter och IT.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsarkitekt kommer du ha en viktig roll hos oss där ditt huvudansvar är att kartlägga och analysera verksamhetsbehov, informationsflöden och processer. Du sprider insikter om ett datadrivet synsätt och skapar förutsättningar för en långsiktigt hållbar digitalisering. Du stödjer och vägleder verksamhetsutvecklingen genom att utarbeta målbilder, handlingsplaner och beslutsunderlag.

Du deltar i det strategiska arbetet med hela arkitekturen samt framtagande av principer och riktlinjer. Som verksamhetsarkitekt är du en viktig spelare i olika projekt och utvecklingsinitiativ. Du stöttar systemutvecklingsprojekt med verksamhetskunskap och hjälper till i kommunikationen runt krav och prioriteringar.

Du arbetsleder funktionens arkitektteam och ansvarar för koordineringen av teamets arbete. Tillsammans med teamet tar du fram målarkitekturer, arkitekturprinciper, riktlinjer och anvisningar för kommunkoncernens digitalisering och deltar med din expertis i olika forum.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har relevant högskoleutbildning, alternativt kompetens som vi bedömer som likvärdig
  • Har erfarenhet av verksamhetsarkitektur med god kunskap samt erfarenhet från verksamhets- och informationsmodellering samt IT-området i stort
  • Har god förmåga att i resonemang särskilja och förflytta dig mellan olika abstraktionsnivåer
  • Har bred och aktuell kunskap om den digitala omvärldsutvecklingen

Det är meriterande om du:

  • Arbetat i en större organisation och gärna inom eller med offentlig sektor.
  • Certifiering som verksamhets- eller affärsarkitekt.
  • Erfarenhet och kunskap om arbete med informationsstyrning
  • Erfarenhet av agila arbetssätt och metoder.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du ha mycket god samarbetsförmåga och ha lätt för att kommunicera med kollegor i olika roller, från andra team och inom olika delar av organisationen. Du är både analytisk och strukturerad och har en drivkraft att hela tiden vilja lära dig mer och utvecklas. Vidare är du flexibel och har lätt för att skapa förtroende hos andra.

Vad erbjuder Karlstad kommun?

Som anställd i Karlstads kommun finns en rad förmåner. Du har bland annat möjlighet att hyra kommunens stuga i Sälen eller nyttja vår semesteranläggning på västkusten till ett bra pris, semesterdagsväxla till extra lediga dagar, ta bruttolöneavdrag för personalbil, personalcykel, eller för att löneväxla till pension.

Kommunens eget friskvårdscenter heter Haga Motion och är öppet för alla anställda i koncernen. Här finns styrketräning, spinning, gympa, cirkelträning, massage med mera. Förutom friskvårdsbidrag erbjuder också Karlstads kommun alla anställda möjligheten att delta i olika motionslopp. 

Inom Karlstad kommun har du möjlighet till distansarbete under del av din tjänst. Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Sandra Eriksson, Chef digital utveckling, 054-5401201
Publicerat 2022-09-16
Sista ansökningsdag 2022-10-16

Tillbaka till lediga jobb