Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Hagaborgsskolan

Beskrivning

Vi söker fyra elevassistenter till Hagaborgsskolan.

Hagaborgsskolan är en lågstadieskola vilket innebär att vi har elever i förskoleklass samt årskurs 1–3. På skolan finns cirka 215 elever. Skolan ligger i ett område med goda möjligheter till uteaktiviteter och närhet till parker. Vår skola är en miljöbyggnad med solceller på taket och stora fönster med bra ljusinsläpp. 

Vårt fokus är att alltid ha eleven i centrum, att alla ska mötas med respekt för sin individ och ges möjlighet att utvecklas så långt det är möjligt. Vi står för ett relationellt perspektiv där vi lägger stort fokus på att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla våra elever.

På Hagaborgsskolan är elevernas raster en viktig del av skoldagen och vi tycker det är viktigt att erbjuda olika planerade aktiviteter och lekar så alla elever ska hitta något roligt att göra på rasten.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent arbetar du i skolan och på fritidshemmet och hjälper elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen. Det är ett fantastiskt uppdrag för dig som söker varierande arbetsuppgifter som ger ett omväxlande arbete där ingen dag är lik den andra.

Som elevassistent skapar du ett tryggt socialt klimat och arbetar riktat mot individ och grupp med att skapa goda förutsättningar för lärande och utveckling. Arbetet som elevassistent innebär att du är resurs för individ under skoltid och för grupp under rasttid, vid förflyttningar, under lektionstid osv.

Du arbetar elevnära samt i nära samarbete med mentor och övriga pedagoger på skolan för att främja studiero och ett gott samarbetsklimat. Tillsammans skapar ni en god, tillgänglig, social och pedagogisk lärmiljö utifrån elevernas behov och förutsättningar. Tjänsten kommer även att innebära arbete på fritidshemmet efter skoldagens slut och under lovdagar. Du kommer att delta i planeringsarbete tillsammans med övrig fritidspersonal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad elevassistent men även tidigare erfarenheter kan bedömas som likvärdiga.

Vi ser att du är en person som har en god förståelse för att individers olikheter och förutsättningar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, tar egna initiativ och skapar god kontakt med såväl elev, medarbetare och vårdnadshavare samt har en god initiativförmåga. I det dagliga arbetet är du van att arbeta självständigt men samverkar också med kollegor i arbetslaget.
I höst behöver vi dig som har erfarenhet av arbete i barn- / elevgrupp.
Mycket meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller unga med diabetes.

Intervjuer kan komma att genomföras löpande. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-05 eller enligt överenskommelse, under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Anna Björklund, 054-5402564
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb