Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Vålbergsskolan

Om arbetsplatsen

Vår skola är en F-9-skola belägen i västra delen av Karlstad kommun. Vi har nära till fin natur och idrottsanläggningar som simhall och ishall. På skolan går ca 440 elever. Fritidsverksamheten är indelad i tre avdelningar som är förlagda tillsammans med de yngre eleverna på skolan.

Vålbergsskolan har en engagerad personalstyrka som jobbar hårt för att eleverna ska ges möjligheter att nå sina fulla potentialer och trivas på skolan. Vi tror på elevernas förmågor och stödjer dem i att växa både i kunskap och som människor. Vi arbetar aktivt för att varje elev ska skaffa sig goda kunskaper och erfarenheter som är anpassade efter elevernas förutsättningar och förmågor. Alla elever ges möjlighet och verktyg för att lära sig ta ansvar för sitt eget lärande och utveckling. Vi samarbetar, delar med oss av våra kunskaper och utvecklas tillsammans. Tillsammans har vi har höga och positiva förväntningar på varandra.

Arbetsuppgifter

Arbetet bedrivs i nära samarbete med andra lärare på skolan. Som lärare i fritidshem deltar du i såväl skolverksamheten under skoldagen som i fritidsverksamheten före och efter skoldagen. Du har ansvar för att samverka kring elevens hela skoldag utifrån gällande styrdokument och har ett extra ansvar för deras tid på fritidshemmet. 

I ditt uppdrag som lärare i fritidshem kommer du ansvara för pedagogisk planering och genomförande av aktiviteter, samt utvärdering och uppföljning av fritidshemmets verksamhet. Det betyder att du behöver vara väl förtrogen med läroplanen och övriga styrdokument.

Som lärare i fritidshem är du med och skapar bästa förutsättningar för lek, lärande och utveckling, främjar goda relationer samt bidrar till en positiv och meningsskapande samvaro för alla våra elever under hela dagen.

Kvalifikationer

Vi söker nu en kreativ, lösningsfokuserad och initiativrik lärare mot fritidshem till Vålbergsskolans fritidshem med behörighet och legitimation för arbete i fritidshem.

För oss är det viktigt att du:

 • är positiv, prestigelös och har vilja att förändra och utveckla
 • kan arbeta både självständigt och i grupp
 • kan planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer
 • har god förmåga att kunna tillämpa ett varierat arbetssätt, uttrycksformer och skapa förutsättningar för utvecklande lärmiljöer
 • har förmåga att utgå ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter
 • har god förmåga att samarbeta och dela kunskaper med dina kollegor
 • kan ta egna initiativ
 • har förmågan att erbjuda alla våra elever en tillvaro där de ges möjlighet att förundras och vilja lära mer
 • har ett professionellt förhållningssätt i din kontakt med alla elever, vårdnadshavare och kollegor 
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
 • Malin Mill Nicklasson, 054-5402993
Facklig företrädare
 • Kommunal Skola Teknik Karlstad, 010-4429244
 • Sveriges lärare, Pontus Larson, 054-216689
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb