Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Nobelgymnasiet

Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar undervisning i bygg- och anläggning där eleverna läser yrkeskurser med programinriktning anläggning. Du som söker ska vara pedagogisk, ha genuint intresse av att arbeta med människor med olika kulturell bakgrund, kunna individanpassa din undervisning och vara kreativ. I arbetet ingår både praktisk och teoretisk undervisning med för- och efterarbete, tät kontakt med elever och handledare på APL (arbetsplatsförlagt lärande) samt olika arbetsgivare. Du förväntas också göra bedömning av elevers förvärvade kunskap. Vid APL-besöken ska du ha trepartssamtal och följa elevens lärande på arbetsplatsen. Ett nära samarbete med branschkollegor, lärarkollegor, elevhälsoteam och övriga nätverk är en förutsättning och avgörande för uppdraget.

Kvalifikationer

Du har en bred erfarenhet inom bygg och anläggning och vi ser förstås helst att du har lärarlegitimation. Men detta kan också vara steget in att prova rollen som yrkeslärare, något du kanske varit lite nyfiken på?

Du är ansvarstagande och strukturerad med god förmåga att planera ditt arbete. Du har god pedagogisk förmåga och har lätt för att omvandla din praktiska erfarenhet inom byggnadsarbete till teoretisk undervisning i klassrummet. Du har ett stort personligt engagemang för lärande och att utveckla våra elevers kunskap. Du är van att samarbeta med andra och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer med såväl elever som kollegor samt externa aktörer. Du är kommunikativ och flexibel och lägger stor vikt att elever ska utvecklas så långt som möjligt. Du kan i din undervisning möta elever utifrån där eleven befinner sig och bygga vidare på elevens styrkor, individanpassa undervisning, bemöta elever med god etik och sunda värderingar samt är inte rädd för att tänka nytt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Trivs du kommer du ges möjlighet att arbeta samtidigt som du läser in en lärarexamen. Det viktiga är att du tycker det är roligt och spännande att arbeta med ungdomar på väg upp i vuxenlivet. Den svenska skolan färgas mycket av digitalisering och det är en stor fördel om du har erfarenhet av IT och arbete via dator.

Ta chansen att vara del av den framtida kompetensförsörjningen i byggbranschen!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Alexander Myrén
Publicerat 2024-05-02
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb