Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Vuxenavdelningen

Beskrivning

Vill du bli en av oss på utredningsenheten missbruk? Vi söker nu en kollega för förstärkning i gruppen. Vi är en arbetsgrupp med god stämning och stark samhörighet och vi hjälps åt och stöttar varandra i arbetet. Vi är en grupp positiva medarbetare som lägger fokus på att arbetet ska präglas av god kvalitet, hög rättssäkerhet och gott bemötande gentemot kommunmedborgare och samverkanspartners.
När du kommer till oss får du en egen mentor och introduktion så att du kommer in i arbetet stegvis. Även extern handledning erbjuds och kontinuerlig kompetensutveckling. Vi har en timmas friskvård i veckan på arbetstid och friskvårdsbidrag.

Vill du veta mer om oss, kika in nedanstående länk!

https://karlstad.se/jobba-hos-oss/vara-verksamheter/arbetsmarknads--och-socialforvaltningen

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare inom utredningsenheten missbruk är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att utreda och bedöma rätten till bistånd enligt socialtjänstlagen och följa upp beslutade insatser. Tillsammans med den enskilde arbetar vi aktivt för en förändring i livssituationen som leder till ökad livskvalitet och bidrar till att stärka den enskildes förutsättningar att leva ett självständigt liv. Arbetet innebär mycket kontakter och samarbete med andra parter och myndigheter. Inom enheten handläggs även LVM. Målsättningen är att man som socialsekreterare ska ha ett helhetsperspektiv utifrån klientens behov.

Du får ett gott stöd av kollegor och ärendehandledare med goda kunskaper.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen samt erfarenhet av myndighetsutövning. Du har ett intresse och ett engagemang för arbetet med målgruppen. Du behöver vara strukturerad och ha förmåga att arbeta självständigt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att samarbeta. Det är meriterande om du har erfarenhet av och kan arbeta i VIVA. Det är även meriterande om du har utbildning i ASI, MI, SIP samt erfarenhet av arbete med målgruppen.

B-körkort, är ett krav.

Intervjuer sker fortlöpande.

Välkommen in med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Katja Glaas, 054-5405182
Facklig företrädare
  • SSR ordf Briannah Mulego, 054-5401715
  • Vision ordf Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb