Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, IFA

 

 

Beskrivning

Avdelningen för Integration, Försörjning och Arbete (IFA) är en av tre avdelningar inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Avdelningen ansvarar bland annat för budget-och skuldrådgivning, ekonomiskt bistånd, sociala bostadsfrågor, nyanlända kommunplacerade flyktingar samt den samlade myndighetsutövningen för unga vuxna 18–24 år. Avdelningen ansvarar också för kommunens uppgifter när det gäller den lokala arbetsmarknadspolitiken och arbetar för att motverka arbetslöshet och bryta utanförskap genom olika arbetsmarknads- och rehabiliteringsinsatser och sysselsättning.

Söker du ett spännande arbete? Hos oss på Bo- och Budgetenheten, IFA arbetar många olika professioner som bostadskonsulenter, bohandledare, budget- och skuldrådgivare, egna medel- och dödsbohandläggare samt vägledare och samordnare i Bostad först. Vi är ett härligt gäng kollegor som tillsammans och i samarbete med varandra och andra stöttar Karlstadborna till ”Ett bättre liv i Solstaden”.

Bostad först är en modell som är till för personer i hemlöshet med komplexa problem som psykisk ohälsa och/eller missbruk/beroende. Grundtanken är att individen först ska få en egen bostad och ges fortsatt individuellt stöd och behandling om så önskas. Det ställs inga andra krav än de som finns i ett vanligt hyreskontrakt. Tryggheten i en egen bostad är förutsättningar för återhämtning och ökad livskvalitet.  

Arbetsuppgifter

Bostad först i Karlstad riktar sig till individer i hemlöshet och med en beroendeproblematik.

Som vägledare i Bostad först skall du samla och göra tillgängligt det stöd som deltagaren efterfrågar genom interna och externa kontakter samtidigt som du själv skall kunna ge praktiskt stöd bland annat i bostaden.  Du skall stödja deltagaren att hitta strategier för att lindra negativa konsekvenser av sitt missbruk i syfte att möjliggöra kvarboende. Du har förmåga att ge omfattande stöd utan att göra avkall på deltagarens självbestämmande eller ta över deltagarens egenansvar för sitt liv. Du tror på förändringen och förmedlar ett lugn och en positiv känsla även under svåra omständigheter där deltagaren tidigare kanske fått uppleva skuldkänslor eller känslor av misslyckande. I arbetet betraktas deltagaren i mesta möjliga mån som uppdragsgivare.

Du arbeta självständigt och ni är ett team på två vägledare. Många av de deltagare du kommer att möta befinner sig i en utsatt livssituation och du kommer därför att behöva hantera svåra situationer genom ett professionellt förhållningssätt.

Kvalifikationer

Du är socionom, socialpedagog, beteendevetare eller har annan för arbetet relevant högskoleutbildning. Kunskap och erfarenhet av arbete med målgruppen i kommun eller region krävs. Erfarenhet av samverkan med eller mellan olika aktörer inom området är meriterande.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet utifrån målgrupp och arbetssättet i Bostad först.

Till vårt team söker vi dig som är drivande, empatisk och ser varje enskild människa förutsättningar och behov. Du har god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa relationer. Flexibilitet och en hög känsla för service är också viktiga faktorer i arbetet. En god kommunikativ förmåga är viktigt i relationen med både deltagare, arbetsgivare och externa kontakter som du kommer samarbeta med. Kunskap om dokumentation samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Detta hjälper oss möta målgruppens behov och vi ser det som meriterande om du tillför nya perspektiv till gruppen.

Provanställning kan komma att tillämpas.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Anna Axelsson, 054-5405102
Facklig företrädare
  • SSR Ordf Sara Nicander, 054-5404946
  • Vision ordf Katarina Carlsson, 054-5404757
  • Kommunal vård och omsorg, 054-5404754/054-5404759
Publicerat 2023-03-27
Sista ansökningsdag 2023-04-24

Wróć do ofert pracy