Vård- och omsorgsförvaltningen, Funktionsstöd, FS Enhet 13

Beskrivning

Personlig assistans är ett stöd som finns för att personer med omfattande funktionsnedsättningar ska kunna vara delaktiga i samhället och kunna leva ett självständigt liv. Målet med insatsen är att personerna ska kunna leva ett liv som andra. Den personliga assistansen utgår från individens behov och kan därför skilja sig åt mycket i praktiken.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi personliga assistenter till en 4-årig flicka. Du som söker är en person som vill jobba med barn och som är trygg i att jobba med barn med avancerade medicinska insatser. Du vill göra skillnad för den du är till för och är flexibel och anpassningsbar för att följa flickans behov. Flickan bor en bit utanför Karlstad så körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning för att kunna ta sig till arbetsplatsen.

Som personlig assistent är du en viktig nyckelspelare för att den här flickan ska få ett meningsfullt liv och kunna leva som andra. Flickan är idag hemma under dagarna och behöver stöd och hjälp med allt i vardagen inklusive förflyttningar och positionering, personlig hygien, omvårdnad och kommunikation. Arbetet innebär avancerade medicinska- och omvårdnadsinsatser och innebär att du jobbar med medicintekniska hjälpmedel såsom trach och respirator.  

Behov av assistans finns dygnet runt både vardag och helg. Som personlig assistent jobbar du i flickans hem i nära samarbete med föräldrar och nära familjen, därför är det viktigt att personkemin känns rätt för alla. Eftersom arbetet innebär arbete med barn så tillkommer en extra lämplighetsprövning av förälder. I denna assistans förväntas att du är lugn, trygg och stabil med stor ansvarskänsla, samt att du har en genuin önskan att arbeta med ett barn som behöver mycket omvårdnad och stöd i sin vardag.

Missa inte chansen till ett roligt, givande och meningsfullt jobb!

Kvalifikationer

Har du tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent är det meriterande. Även om du har lämplig utbildningsbakgrund inom omvårdnad, socialt arbete eller pedagogik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och personkemi. För att lyckas i rollen behöver du vara lugn och trygg i dig själv och du besitter förmågan att hantera olika människor och deras känslouttryck.  

Vi ser gärna både tjejer och killar som söker, men du måste behärska svenska språket mycket väl. Det är ett krav att du är rökfri!

Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Du har ett professionellt förhållningssätt och en god förmåga att samverka med den enskilde, anhöriga, kollegor och andra viktiga professioner. I ditt utförande är du ansvarsfull och noggrann. Då situationer snabbt kan förändras är du lösningsfokuserad och flexibel. Vi ser även att du har en god fysik, då vissa fysiskt tunga moment ingår i arbetet. 

B-Körkort är ett krav.  Då arbetsplatsen är lantligt belägen är det även viktigt att du har tillgång till egen bil.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du får utföra samhällsviktiga, intressanta samt utvecklande arbetsuppgifter. Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba i Karlstads kommun på karlstad.se/jobbahososs

Innan du börjar arbete får du en gedigen utbildning för att säkerställa att du har kunskap om flickans rutiner och kan hantera den utrustning som flickan har behov av.

Innan bekräftad anställning efterfrågar vi utdrag ur belastningsregistret.

Vänta inte med din ansökan då tjänsterna kan komma att tillsättas innan det att ansökningsdatumet löpt ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Madeleine Ahlborg, 054-5405861
Facklig företrädare
  • Kommunal vård och omsorg, 054-5404754/054-5404759
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb