Vård- och omsorgsförvaltningen, Funktionsstöd, FS Enhet 13

 

 

Beskrivning

Personlig assistans är ett stöd som finns för att personer med omfattande funktionsnedsättningar ska kunna vara delaktiga i samhället och kunna leva ett självständigt liv. Målet med insatsen är att personerna ska kunna leva ett liv som andra. Den personliga assistansen utgår från individens behov och kan därför skilja sig åt mycket i praktiken.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi personliga assistenter till en go och glad kille på 8 år. Vi söker dig som drivs av att skapa bra dagar för andra, som vill bidra till att göra skillnad för en ung kille med stort behov av omvårdnad. Killen i fråga bor med sin familj i ett lantligt beläget hus utanför Karlstad så körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning.

Som personlig assistent är du en viktig nyckelspelare för att den här killen ska få ett meningsfullt liv och kunna leva som andra. Killen går i skola på vardagarna så en del i jobbet är att vara med i skolan och stötta under skoldagen. Han behöver hjälp med allt i sin vardag; vid t.ex. förflyttningar och positionering, personlig hygien, omvårdnad och kommunikation. Arbetet innebär avancerade medicinska- och omvårdnadsinsatser och innebär att du jobbar med medicintekniska hjälpmedel såsom trach och respirator.  

Behov av assistans finns dygnet runt både vardag och helg. Assistentgruppen arbetar nära familjen. Därför är det viktigt att personkemin känns rätt för alla. Eftersom arbetet innebär arbete med barn så tillkommer en extra lämplighetsprövning av förälder. I denna assistans förväntas att du är lugn, trygg och stabil med stor ansvarskänsla, samt att du verkligen vill arbeta med ett barn som behöver mycket omvårdnad.

Missa inte chansen till ett roligt, givande och meningsfullt jobb!

Kvalifikationer

Vi ser gärna både tjejer och killar som söker, men du måste behärska svenska språket mycket väl. Det är ett krav att du är rökfri!

Har du tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent är det meriterande. Även om du har lämplig utbildningsbakgrund inom omvårdnad, socialt arbete eller pedagogik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och personkemi. För att lyckas i rollen behöver du vara lugn och trygg i dig själv och du besitter förmågan att hantera olika människor och deras känslouttryck.  

Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer. Du har ett professionellt förhållningssätt och en god förmåga att samverka med den enskilde, anhöriga, kollegor och andra viktiga professioner. I ditt utförande är du ansvarsfull och noggrann. Då situationer snabbt kan förändras är du lösningsfokuserad och flexibel. Vi ser även att du har en god fysik, då vissa fysiskt tunga moment ingår i arbetet. 

B-Körkort är ett krav. Då arbetsplatsen är lantligt belägen är det även viktigt att du har tillgång till egen bil. 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du får utföra samhällsviktiga, intressanta samt utvecklande arbetsuppgifter. Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba i Karlstads kommun på karlstad.se/jobbahososs

Innan bekräftad anställning efterfrågar vi utdrag ur belastningsregistret.

Vänta inte med din ansökan då tjänsterna kan komma att tillsättas innan det att ansökningsdatumet löpt ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Madeleine Ahlborg, 054-5405861
Facklig företrädare
  • Kommunal vård och omsorg, 054-5404754/054-5404759
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Wróć do ofert pracy