Kultur- och fritidsförvaltningen, Stab

 

 

 

Som kommunikationsstrateg på kultur- och fritidsförvaltningen bidrar du till kommunikation som gör skillnad för Karlstadsbor, medarbetare och föreningar. Du kommer vara en del av enheten HR- och kommunikation.

Vi kan erbjuda dig en arbetsplats med kvalificerade och engagerade kollegor, som hjälps åt och gillar att gå till jobbet. 

Arbetsuppgifter

Det är stor variation i det dagliga arbetet som kommunikationsstrateg hos oss. Du kommer ansvara för samordning och stöd i både interna och externa kommunikationsfrågor. Du är ett strategiskt och operativt stöd till bland annat nämnd, förvaltningsledning och våra verksamhetsområden.
Du kommer bland annat att:
• Strategiskt planera, samordna, utveckla och följa upp kommunikationsinsatser.
• Upprätta kommunikationsplaner, skriva pressmeddelande och hantera presskontakter.
• Arbeta med extern och intern kommunikation samt utveckling, till exempel arbete med grafisk profil, varumärke, utveckling av såväl externa som interna kanaler samt verktyg och stöd för intern och extern kommunikation.
• Erbjuda konsultativt stöd, styrning och coachning till förvaltningsledning och chefer.
• Delta i koncerngemensamma nätverk/arbetsgrupper inom kommunikationsområdet. 

I arbetet kan det förekomma arbete på kväll och helg enligt överenskommelse. Du kan även komma att ingå i vår beredskapsorganisation som kommunikatör i beredskap

Kvalifikationer

Vi ser att du har flerårig erfarenhet av kommunikationsarbete, en akademisk examen inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande. Om du arbetat inom en politiskt styrd organisation är det meriterande.

Du är en van skribent och duktig på att anpassa dina budskap till målgruppen i både skrift och tal på svenska. Stor del av den kommunikation som görs är via olika digitala och sociala kanaler, därav behöver du ha kunskap om hur du kommunicerar framgångsrikt i dessa kanaler. Meriterande är om du har erfarenhet av att leda projekt i olika storlek.

Som person är du initiativtagande, kan organisera och planerar ditt arbete självständigt. Slutför det som du påbörjat och håller de deadlines som är satta.
I arbetet är det samarbete på många olika nivåer, därav behöver du som person ha lätt för att skapa förtroendeingivande relationer och ha lätt för att samarbeta. 

För att lyckas i rollen behöver vara prestigelös och viktigast av allt, ha Karlstadsbon i fokus.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Sandra Jonsson, 054-5406211
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, Sara Nicander , 054-5404946
  • Vision, Marcus Rundqvist, 054-5405073
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Wróć do ofert pracy