Barn- och ungdomsförvaltningen, Modersmålsenheten

 

 

Nu söker vi en modersmålslärare till skolorna i Karlstads kommun!

Beskrivning

Språk är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Genom språket utvecklar människor sin identitet, utrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Att ha tillgång till sitt modersmål underlättar också språkutveckling och lärande inom olika områden.

Tjänsten är placerad på modersmålenheten som organiserar modersmålsundervisning och studiehandledning i cirka 40 språk inom grundskolan och gymnasieskolan i Karlstads kommun. I modersmålslärarens uppdrag ingår att vara en brygga mellan modersmålet och det svenska språket samt hjälpa och stötta eleverna i deras utveckling och lärande i nära samarbete med övrig personal på skolorna. På enheten arbetar cirka 80 lärare.

Arbetsuppgifter

Som modersmålslärare ansvarar du för modersmålsundervisningen och/eller studiehandledning på skolorna i kommunen. Du bedriver undervisning av hög kvalitet och har ett inkluderande förhållningssätt. I tjänsten ingår det att planera undervisningen och använda digitala verktyg för såväl elevernas lärande som planering och dokumentation av undervisningen.

Du har ett nära samarbete med övrig personal på skolorna. Undervisningen förläggs på flera skolor i Karlstad. I tjänsten kan även fjärrundervisning ingå.

Vi söker nu modersmålslärare i följande språk:

dari

engelska

kirundi

lettiska

portugisiska

somaliska

swahili

tigrinja

ukrainska

vietnamesiska

Kvalifikationer

Vi söker dig som är modersmålslärare med lärarexamen eller en annan examen med pedagogisk inriktning och har kunskaper om den svenska skolans styrdokument. Du har det aktuella språket som modersmål samt goda kunskaper i det svenska språket såväl i tal som i skrift. Det är meriterande om du har annan relevant utbildning inom språk och erfarenheter från liknande arbete.

Vi ser gärna att du som söker är flexibel, lyhörd och driven i din yrkesroll. Du har god samarbetsförmåga och ser det som viktigt och betydelsefullt att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Genom ditt stora intresse för elevernas lärande utvecklar du ditt arbete med att skapa goda försättningar för alla elevers möjlighet till lärarande och utveckling. Vi tror på att utmaningar kan ses som möjligheter vilket gör att vi söker dig med ett professionellt och positivt förhållningssätt. Du har goda kunskaper om digitala verktyg.  

Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Höstterminen 2023
Löneform Månadsanställning
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad Varierande sysselsättningsgrad
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Nera Lovric, 054-5403611
Facklig företrädare
  • Facklig kontakt nås via Karlstad kommuns växel, 054-5400000
Publicerat 2023-03-29
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Wróć do ofert pracy