Vård- och omsorgsförvaltningen

 

 

Beskrivning

Vi söker dig som vill vara med och forma hur vård- och omsorgsförvaltningen ska arbeta med hemtagning från sjukhus av våra kunder i framtiden. Vi befinner oss mitt i en utvecklingsresa för att möta framtidens utmaningar där en ny enhet och nya arbetssätt tas fram för hemtagningen. Enheten kommer bland annat att omfatta SoL-koordinatorer och HS-koordinatorer. Som SoL-koordinator är du därför en av nyckelfunktionerna i arbetet för att ge Karlstadsborna en nära vård! 

Två av våra kollegor kommer att vara föräldralediga varför vi nu söker två vikarier. Det ena vikariatet sträcker sig fram till och med augusti 2024 och det andra vikariatet fram till och med november 2023.

Arbetsuppgifter

SoL-koordinatorerna har i uppdrag att jobba fram nya arbetssätt för koordinering av hemtagning tillsammans med HS-koordinatorer och andra yrkesgrupper. Arbetet kräver att du har en helhetssyn och tar hänsyn till förvaltningens övergripande uppdrag samt att du är intresserad av att samverka för att finna bra lösningar utifrån kundens behov.

Som SoL-koordinator kommer du ha ditt fokus på koordinering och planering av hemgång för våra kunder samt säkerställa att beviljad insats är påbörjad. Ansvaret för uppföljning ligger sedan på våra biståndsbedömare. Arbetet innebär korta processer och ett förebyggande förhållningssätt för att skapa trygga hemgångar för våra kunder och effektiva arbetssätt för verksamheten.

Genom ett förbättrat samarbete med regionen vill vi involvera våra kunder innan de blir utskrivna. I dagsläget finns inget givet koncept för hur vårt nya arbetssätt kommer att se ut och vi behöver tillsammans vara beredda på att ställa om, tänka nytt och våga prova.

Om du är driven och har ett intresse för verksamhetsutveckling, tror vi att det här kan vara något för dig!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan jämförbar högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper om gällande lagstiftning i socialtjänstlagen och förvaltningslagen. 

Du har erfarenhet av biståndsbedömning och känner dig trygg i myndighetsutövningen. 

För uppdraget är det viktigt att du är trygg i dig själv och har ett professionellt förhållningssätt vilket bland annat innebär att du har lätt för att fatta snabba beslut. Vi ser vidare att du är en person som har lätt för att knyta kontakter med andra människor och skapa förtroende samt upprätthålla goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urval sker löpande under hela ansökningsperioden - så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Monica Erhsson, 054-5403550
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Wróć do ofert pracy