Teknik- och fastighetsförvaltningen

VA-avdelningen på Karlstads kommun ansvarar för kommunens vatten- och avloppsanläggningar. Vi producerar dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om dagvatten. Dessutom säkerställer vi ett fungerande ledningsnät. VA-området står inför spännande utmaningar för att hållbart kunna möta framtidens krav. 

Enheten Vatten, som är en av VA-avdelnings enheter, har till uppdrag att producera dricksvatten till hushåll med kommunal anslutning inom Karlstads kommun samt att provta och analysera dricks- och avloppsvatten. En av våra två laboratorieingenjörer ska gå i pension därför söker vi nu en ny medarbetare till laboratoriet.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med driftpersonal och ingenjörer är du med och bidrar till att kommunen levererar dricksvatten av bra kvalitet till våra medborgare och att avloppsvattnet blir tillräckligt renat. Som laboratorieingenjör inom vår VA-verksamhet kommer du att arbeta både inom avloppsreningsprocess och dricksvattenproduktion.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och består av både administrativa och praktiska moment:

  • Inom dricksvatten utförs vattenprovtagning i vattenverk och vattentorn, dricksvattenprovtagning hos konsument samt analyser i driftlaboratorium.
  • Inom avlopp utförs analyser på avloppsvatten och reningsverksslam i driftlaboratorium.
  • Du ansvarar för att ta fram de årliga provtagningsprogrammen i samråd med andra kollegor, du beställer också analyser och följer upp resultat.

Tillsammans med en erfaren laboratoriekollega, engagerad driftpersonal och stöttande miljö- och processingenjörer samarbetar ni för bästa resultat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du tycker om att ta ansvar och du har ett eget driv som gör att du tar initiativ inom ramen för ditt uppdrag. I din roll är det viktigt att du är duktig på muntlig och skriftlig information eftersom verksamheten behöver ha en gemensam bild av läget. Du behöver vara lätt att samarbeta med och ha en god förmåga att se lösningar på problem. Du är både analytiskt och praktiskt lagd, har sinne för ordning och arbetar systematiskt.

Vi söker dig som har:

  • teknisk utbildning på minst gymnasienivå
  • arbetslivserfarenhet av arbete på laboratorium
  • vana av att planera och dokumentera eget arbete
  • erfarenhet av resultatuppföljning
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer TFN/2022:3786
Kontakt
  • Victoria Hågland Sandborgh, enhetschef, 054-5406911
  • Maria Röjder, laboratorieingenjör, 054-5406703
Facklig företrädare
  • Vision, Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2022-09-09
Sista ansökningsdag 2022-10-02

Tillbaka till lediga jobb