Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden".
Välkommen med din intresseanmälan om att arbeta som timvikarie hos oss!
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ger stöd till utsatta barn, familjer och personer med psykisk funktionsnedsättning. Våra cirka 700 medarbetare arbetar med missbruksvård, ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning och familjerättsliga frågor. Vår uppgift är även att motverka arbetslöshet samt sköta tillstånd och tillsyn för alkohol och tobak.
Vår verksamhetsidé är:
Vuxenavdelningen är en av fyra avdelningar inom Arbetsmarknads- och Socialförvaltningen.
Vi arbetar med personer över 18 år som har en psykisk funktionsnedsättning och/eller ett missbruk/beroende. Vuxenavdelningen har olika typer av verksamheter som är spridda geografiskt över stora delar av Karlstads kommun, tex boendestöd, öppenvård och kategoriboenden.
Våra medarbetare är våra viktigaste ambassadörer, läs vad några av våra medarbetare tycker om att jobba på vår förvaltning här
Vill du veta mer om hur det är att arbeta i Karlstads kommun och våra förmåner kan du läsa om det här
På vuxenavdelningen erbjuder vi arbetsuppgifter inom boenden socialpsykiatri/missbruk och boendestöd som vänder sig till personer med missbruks-/beroendeproblematik samt till personer med psykisk funktionsnedsättning. Arbetet innebär oregelbunden arbetstid och bedrivs dag, kväll och natt, måndag till söndag och det ingår social dokumentation.
Arbetsuppgifterna inom våra boenden och boendestöd skiljer sig något åt. Nedan kan du läsa mer om vad arbetet inom de olika verksamheterna innebär.
Särskilt boende inom Socialpsykiatri vänder sig till vuxna personer med långvariga psykiska funktionsnedsättningar som har ett stort behov av stöd i sin vardag. Vi fokuserar på varje människas lika värde och ser till individens förmågor med respekt för varje persons integritet och självbestämmande.
Våra boenden ser olika ut utifrån lokal och placering men i samtliga boenden har de boende egna lägenheter med tillgång till gemensamma ytor med möjlighet att umgås.
Vi tror att djur gör en stor skillnad för alla människor. Husdjur kan därför att komma finnas som ett inslag i vissa boenden som en miljöterapeutisk del i vårt arbete att stärka brukarens trivsel och välmående.
I arbetsuppgifterna ingår att ha ett stödjande, stimulerande och motiverande arbetssätt för att stödja brukaren med det som han eller hon behöver hjälp med i sin vardag, detta kan innebära bland annat omvårdnadsarbete, hjälpa till vid dusch/hygien mm. Du kommer att delta i planering och utförande av kvalificerat och individuellt utformat stöd med brukarens perspektiv och behov i fokus. Du kommer också att utföra vissa av sjuksköterska delegerade HSL insatser.
De insatser vi utför ska hålla god kvalitet baserade på brukarens egna val och prioriteringar. Vi vill göra det möjligt för brukaren att ha en bra vardag och kunna leva ett liv som andra.
Verksamheten erbjuder trygga boenden med målsättningen att nå en förbättrad livskvalitet genom att minska konsekvenserna av missbruket/beroendet. Stödet är individuellt anpassat för att bidra till att individen får en fungerande vardag. Verksamheten samverkar med en rad olika interna och externa aktörer.
Arbetsuppgifterna består bland annat av att ge ett individanpassat stöd med allt från städ, hygien, matlagning, stöd med struktur i vardagen, samtal samt omvårdnad.
Arbetet är individinriktat och arbetar med genomförandeplaner och du har ansvar att de följs. Arbetet vid boendet ställer krav på medarbetarnas förmåga att skapa goda relationer till de som bor där och ge individualiserat stöd. Det förutsätter en god beredskap att hantera svåra och komplexa situationer och samtidigt att behålla en stark tilltro till människors förändrings- och utvecklingsförmåga.
Vi arbetar motiverande och stödjande med målgruppen psykisk funktionsnedsättning och/eller personer med beroendeproblematik.
Boendestödet är anpassat utifrån individens situation och behov, och de är själva delaktiga utifrån sina förutsättningar och situation.
Du arbetar med att stötta brukaren/klienten att bibehålla sina förmågor och arbetar därför tillsammans med och inte åt personen. Vi upprättar tillsammans med individen en genomförandeplan som ligger till grund för hur utförandet av insatsen genomförs.
Boendestöd utförs främst i det egna hemmet men kan även ges utanför hemmet. Utgångspunkten för stödet är brukaren/klientens behov, därför är delaktighet i planeringen samt utformning av insatsen central.
Arbetsuppgifterna kan bland annat bestå av myndighetskontakter, struktur i vardagen, motivationsarbete. Du kommer också att utföra vissa av sjuksköterska delegerade HSL insatser.
Målet med verksamheten är att skapa en förbättrad livssituation som leder till ett självständigt liv.
Vi ser gärna att du har gymnasieutbildning exempelvis omvårdnadsprogrammet med inriktning psykiatri eller är behandlingsassistent alternativt socionomstuderande. Vana av dokumentation och att arbeta inom den sociala sektorn ses som meriterande.
Du kommer att arbeta med människor som befinner sig i utsatta livssituationer vilket kräver att du har en personlig lämplighet vad gäller att möta, bemöta och kommunicera med andra. Vi söker dig som självständigt kan planera och strukturera ditt arbete. Du är en lugn, trygg och omsorgsfull person som kan möta diverse situationer utifrån ett anpassat arbetssätt.
B-körkort, manuell växellåda, är ett krav.