Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Skattkärrsskolan

Beskrivning

Elevassistenter arbetar i skolan och hjälper elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen. Det är ett fantastiskt uppdrag till dig som söker varierande arbetsuppgifter som ger ett omväxlande arbete där ingen dag är lik den andra. 

Vi söker nu en elevassistent till Skattkärrsskolan

Skattkärrsskolan är en F-6 skola med ca 450 elever. Vår skola är både i vissa delar nybyggd men också nyrenoverad resterande del. Vi är en Trivselskola där rörelse är en viktig del av skoldagen och vår verksamhet kantas av naturnära område med närhet till Vänerns strand och skogen där vi har vårt uteklassrum.  Vi har fyra fritidsavdelningar varav en avdelning arbetar utifrån I Ur och Skur-pedagogik. På Skattkärrsskolan arbetar vi tillsammans i arbetslag för att ge alla elever förutsättningar att utvecklas så långt det är möjligt mot läroplanens mål. Varje arbetslag består av behöriga lärare/lärare i fritidshem som har ett gemensamt ansvar för elevernas hela skoldag.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent skapar du ett tryggt socialt klimat och arbetar riktat mot individ och grupp med att skapa goda förutsättningar för lärande och utveckling. Arbetet som elevassistent innebär att du är resurs för individ under skoltid och för grupp under rasttid, vid förflyttningar, under lektionstid osv. 

Du arbetar elevnära samt i nära samarbete med mentor och övriga pedagoger på skolan för att främja studiero och ett gott samarbetsklimat. Tillsammans skapar ni en god, tillgänglig, social och pedagogisk lärmiljö utifrån elevernas behov och förutsättningar. Del av tjänsten kommer även att innebära arbete på fritidshemmet.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad elevassistent eller har tidigare erfarenheter som kan bedömas som likvärdig.  

Vi ser att du är en person som har en god förståelse för att individers olikheter och förutsättningar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, tar egna initiativ och skapar god kontakt med såväl elev, medarbetare och vårdnadshavare samt har en god initiativförmåga. I det dagliga arbetet är du van att arbeta självständigt men samverkar också med kollegor i arbetslaget. 

Mycket meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn eller unga med diabetes.

Rekrytering kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-20
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 11 augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Helena Gustafsson, 054-5403687
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Pontus Larson, 054-216689
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb