Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Mariebergsskolan

På Mariebergsskolan får du de bästa förutsättningarna att kunna göra ett bra jobb! - det är vårt motto

Beskrivning

Mariebergsskolan är en högstadieskola med drygt 420 elever i årskurserna 7-9.  Skolans elevunderlag representerar ett tvärsnitt av vårt samhälle och på skolan arbetar ungefär 50 personal.  Vi är en skola att vara stolt över med hög trivsel bland elever och personal.  

Vi är inne i ett spännande skede där vi till hösten kommer att vidareutveckla hälsoprofilen på skolan, med fokus på hälsofrämjande arbete kring den mentala och fysiska hälsan. Genom detta har vi bland annat skapat trygghetsteam och närvaroteam samt anställt tre heltidsmentorer och en speciallärare i matematik. Det gör alltså att det finns en speciallärare/pedagog och en mentor kopplat till ett varsitt arbetslag.  

Vi söker nu en lärare i spanska och svenska! 

Arbetsuppgifter

Som lärare på Mariebergsskolan kommer du undervisa i flera klasser i både spanska och svenska. Du kommer bli avlastad med mentorskapet, och därmed få bättre förutsättningar att kunna planera och utveckla din undervisning. Vi tycker att det är viktigt med det kollegialt lärande vilket för att du både kommer att samplanera, bedöma och hjälpa varandra för att utveckla och kvalitetssäkra undervisningen tillsammans med dina kollegor. 

Du kommer ingå i ett av skolans åldershomogena arbetslag där det kollegiala lärandet sätts i fokus och samarbete mellan lärare i arbets- och ämneslag är en grundförutsättning. Det innebär att du både kommer samplanera, bedöma och hjälpa varandra för att utveckla och kvalitetssäkra undervisningen med dina kollegor. 

Som lärare på Mariebergsskolan förväntas du ha en aktiv roll i det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet med fokus på tillgängliga lärmiljöer samt arbetet med skolnärvaro.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig och legitimerad lärare i Spanska och Svenska för årskurs 7-9.

Vi söker dig som är flexibel, lugn, ha god samarbetsförmåga och är duktig på att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Självklart har du ett stort intresse för barn och ungdomars lärande. Som person är du driven, prestigelös och har ett salutogent förhållningssätt. Du har god förmåga att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt.

OBS! Intervjuer kommer ske löpande på de behöriga. Så vänta inte med ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 12 augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Heléne Vestman, 070-0010284
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Pontus Larson, 054-216689
  • Sveriges lärare, Cathrine Sonesson, 054-5404755
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb