Teknik- och fastighetsförvaltningen

Beskrivning

Vi söker en tillförordnad avdelningschef för vår nygamla avdelning – serviceavdelningen. Nuvarande serviceavdelningen är en del av verksamhetsområdet internservice och kommer att delas upp i tre avdelningar där transport, fordon och lokalvård bildar egna avdelningar. De verksamheter som initialt blir kvar i serviceavdelningen är enheten för kvalitet och miljö samt servicecenter. Då vi är i en förändringsprocess kan fler verksamheter tillkomma avdelningen eller andra organisatoriska förändringar kan behöva ske. Detta är anledningen till att vi väljer att ha en tillfällig lösning under ett år.

Arbetsuppgifter

Som tillförordnad avdelningschef för serviceavdelningen ingår du i verksamhetsområdets ledningsteam och leder serviceavdelningens ledningsteam. Serviceavdelningen består av enheter vars uppdrag är att implementera och förvalta ISO-certifierade miljö- och kvalitetsledningssystem, driva Sola bygg- och möbelåterbruk samt att utföra facility management. Enheterna utför också olika typer av vaktmästartjänster, driftar kommunens gästhamnskontor och ger service vid borgerliga vigslar och val.

Ditt uppdrag är att tillse att cheferna och medarbetarna trivs, känner arbetsglädje och engagemang samt har tillräckligt mandat och rätt förutsättningar för att utföra sina uppgifter på allra bästa sätt. Det förväntas att du är en närvarande och inkluderande chef.

Du kommer även att ha en nära dialog med våra kunder och regelbundet följa upp den service vi ger i syfte att jobba mot ständiga förbättringar. Som avdelningschef kommer du att ansvara för systematiken i våra kundrelationer samtidigt som du har en aktiv och operativ roll.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen som är relevant för avdelningens verksamheter, gärna ekonomisk, service- eller miljöinriktning. Du har erfarenhet från att vara enhets- eller avdelningschef och är van att leda andra chefer. Du har tidigare arbetat i en politisk styrd organisation och har du dessutom erfarenhet av att leda och arbeta med några av avdelningens olika verksamhetsområden så ser vi det som meriterande. Du är också van ekonomi- och verksamhetsstyrning i form av planering, uppföljning och analys.

För att passa för tjänsten behöver du vara flexibel, uppfinningsrik och genuint intresserad av att ge service och stöd till koncernens olika förvaltningar och bolag.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer TFN/2024:2467
Kontakt
  • Joachim Gustafsson, verksamhetsområdeschef, 054-5406874
Facklig företrädare
  • Vision, Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb