Kommunledningskontoret, Inköpsavdelningen

Beskrivning

Kommunledningskontoret söker nu en upphandlare till inköpsavdelningen, där vi för närvarande är 15 medarbetare inklusive inköpschef. Vår inköpsavdelning spelar en central roll i den strategiska utvecklingen av kommunkoncernens inköps- och upphandlingsprocesser. Vi ansvarar för upphandling, uppföljning, utvärdering samt utveckling av kommunens inköp i enlighet med gällande policy och riktlinjer. Vårt mål är att säkerställa att kommunen gör bra affärer och att koncernens inköp bidrar effektivt till kommunkoncernens övergripande måluppfyllelse. Inköpsavdelningen möter både specifika och gemensamma upphandlingsbehov och stödjer nämnder och bolag i inköps- och upphandlingsfrågor. Dessutom har vi ett samarbete med andra Värmlandskommuner och Region Värmland.

Välfungerande offentliga inköp är en av nycklarna för att möta det offentliga Sverige samhällsutmaningar. Koncernen Karlstads kommun köper varje år in varor, tjänster och entreprenader för ca 3,3 miljarder kronor och vi arbetar för att bli en modern inköpsorganisation i framkant. Som upphandlare är du med och bidrar till utvecklingen av inköpsorganisationen.

Du kommer till en arbetsplats där vi i hög grad arbetar tillsammans för gemensam utveckling. Vi stöttar varandra med våra olika kompetenser och erfarenheter för att leverera hög kvalitet, må bra och ha roligt på jobbet.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare agerar du både självständigt och i grupp och dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att som projektledare ansvara för planering och genomförande av upphandlingar inom olika varu- och tjänsteområden. Dina upphandlingar anpassas utifrån verksamhetens behov, näringslivets möjligheter och kommunens övergripande mål och arbetet innebär mycket samarbete med de förvaltningar och bolag som ingår i Karlstads kommuns förvaltningar och bolag.

Du skräddarsyr processen efter behov och gör alltifrån behovs- och marknadsanalyser, nyttjar lagstiftningen som ett verktyg för goda affärer, omhändertar upphandlingens formella delar samt deltar vid implementering och uppföljning av avtal. Som stöd för att lyckas i din roll har du kollegor som är experter inom upphandling, analys, uppföljning, hållbarhet, juridik, och e-handel.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av inköp inom offentlig eller privat sektor. Du har akademisk utbildning eller genomförd yrkeshögskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget alternativt motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Du har även ett starkt intresse av att arbeta med goda affärer i en process som bygger på ett agilt och tillitsbaserat arbetssätt med skräddarsydda lösningar efter specifika behov. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av att självständigt leda upphandlings- eller inköpsprojekt.

Du är van vid att hantera många kontakter, är kommunikativ och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare har du en god samarbetsförmåga med förmåga att motivera och engagera. Dessutom tar du initiativ och sätter i gång aktiviteter för att uppnå resultat samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Du vill utvecklas som yrkesperson och vara delaktig i utvecklingen av Karlstads kommuns inköpsorganisation. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Martin Magnusson, Inköpschef, 054-5401251
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb