Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Tingvallagymnasiet

Beskrivning

Inför läsåret 2023/24 ändrades gymnasiesärskolans namn till anpassad gymnasieskola. Nu behöver vi hitta en vikarierande yrkeslärare, så ta chansen att vara med och utbilda våra ungdomar på väg ut i vuxenlivet.

Till program inom anpassad gymnasieskola kan ungdomar söka som har en intellektuell funktionsnedsättning och är under 20 år. Programmet för Administration, handel och varuhantering är ett yrkesinriktat program. Målet är att eleverna ska få kunskaper för arbete inom yrken i handelsområdet.

Vi söker nu en yrkeslärare som ersättare för en medarbetare som kommer att vara föräldraledig. Vi söker dig som har en yrkesbakgrund inom handel och varuhantering som vill arbeta med att utbilda ungdomar.

Arbetsuppgifter

Som yrkeslärare på anpassad gymnasieskolas nationella program kommer du att undervisa inom programmens yrkeskurser och med varierade arbetsuppgifter som undervisning - både teoretiskt och praktiskt, arbetslagsarbete, mentorskap, planering och genomförande, APL-uppföljning (praktik).

Du ingår i ett arbetslag med flera andra lärare som tillsammans arbetar för att stödja elevernas utveckling. Du har även ett stort stöd från vår väglednings- och samverkansorganisation Bryggan.

Kvalifikationer

Det är ett krav att du har yrkesbakgrund inom handelsområdet eller lager. Lärarutbildning är önskvärt, men arbetsgivaren kan även se positivt på annan bakgrund och faktiskt kompetens som bedöms som likvärdig.

Meriterande är också kompetens inom det specialpedagogiska området och arbete med ungdomar som tillhör målgruppen anpassad gymnasieskola.

För att trivas i arbetet är det viktigt att du är intresserad av människor och har förståelse för elevernas olika förutsättningar och behov. Du behöver också ha ett pedagogiskt förhållningssätt och en god förmåga att arbeta självständigt såväl som samarbeta med kollegor och bransch.

Vi värdesätter att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar och att snabbt kan se möjligheter vid förändringar.

En lärares vardag innehåller flera digitala verktyg såsom lärplattform, närvarorapportering, information och kommunikation, dokumentation.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande.
Välkommen med din ansökan. Hör gärna av dig om du vill veta mer om tjänsten.Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-20
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Davy Henriksson, 0545401457
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb