Karlstad Airport AB

Karlstad Airport är Värmlands största flygplats och ägs av Karlstads kommun och Region Värmland. Här arbetar idag cirka 27 medarbetare. Vårt mål är att erbjuda regionen väl anpassad flygtrafik, såväl för företagen som för privatpersoner, med ett gott utbud av reguljär- och chartertrafik. Karlstad Airport är utsedd till beredskapsflygplats av regeringen, vilket betyder att vi dygnet runt, alla dagar på året håller beredskap för att kunna öppna flygplatsen för samhällsnyttig trafik.

Beskrivning

Vill du vara en del av Karlstad Airport? Nu söker vi en Verksamhetsansvarig.

I uppdraget som verksamhetsansvarig ansvarar du för flygplatsverksamheten. Du kommer vara den som har det yttersta juridiska ansvaret för att verksamheten på flygplatsen bedrivs på ett säkert sätt. Ansvaret innefattar exempelvis att flygplatsens utformning och drift uppfyller de fastställda krav enligt gällande regelverk. Det innebär också att säkerställa att verksamheten utförs med flygsäkerheten i fokus samt att verksamheten utförs i balans mellan uppgifter och resurser och du rapporterar direkt till VD.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsansvarig är du tillika avdelningschef och har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för de medarbetare som organiseras under Flygplatsavdelningen. I flygplatsavdelningen ingår en driftenhet, en teknisk enhet, flygsäkerhetskoordinator och säkerhetsansvarig. Du är en del av flygplatsens ledningsgrupp och är ansvarig mot VD gällande bolagsfrågor och respektive myndighet gällande regeluppfyllnad.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Tillsammans med ditt team leder du verksamheten utifrån uppdragsbeställningar från VD och flygplatsens styrelse.
  • Du ansvarar för ledningen av flygplatsavdelningens verksamhet utifrån gällande lagstiftning och regelverk.
  • Du leder och fördelar arbetet, främst via dina enhetschefer och funktionsansvariga.
  • Du deltar i vårt arbete med den gröna omställningen för flyget.   

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig akademisk utbildning, eftergymnasial utbildning och/eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska också ha chefs- och ledarskapserfarenhet som inneburit personal-, budget och arbetsmiljöansvar.

Vi ser att du är en person som är närvarande, har god kommunikativ förmåga och är en ledare med driv och initiativkraft. Du förväntas kunna ha ett nära samarbete med övriga medarbetare och ta vara på deras kompetens. Du har hög social kompetens och en god analytisk förmåga. Du har också god administrativ förmåga, kan planera och organisera verksamheten utifrån lagstiftning samt gällande regelverk.

Vi ser att du som person och ledare är nyfiken, positiv, coachande och engagerande. Karlstad Airport tillämpar tillitsbaserad styrning och ledning där tillit, lärande och tydlighet är grundstenar. Du förser medarbetare med de förutsättningar som krävs för att effektivt nå flygplatsens gemensamma mål.

Du behöver kunna uttrycka dig flytande i svenska och engelska i tal och skrift samt ha körkort B.

Övrig information

Som verksamhetsansvarig kommer du behöva bli godkänd av Transportstyrelsen gällande tillstånd att driva flygplats.

Tjänsten som verksamhetsansvarig är säkerhetsklassad, så blir du aktuell för tjänsten kommer en säkerhetsprövning att genomföras innan anställning. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du skyddade personuppgifter ska du inte registrera dina ansökningshandlingar i vårt rekryteringssystem och inte heller skicka in dem via e-post. Vänd dig istället till kommunens växel 054-540 00 00 för vidare hantering.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Camilla Sperling, VD, 054-5407701
  • Katarina Glennert, Rekryteringskonsult , 054-5408083
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb