Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Staben

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef på Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ansvarar du för att leda, driva och utveckla förvaltningens ekonomistyrning i syfte att skapa en långsiktig ekonomisk stabilitet. I rollen är du chef över förvaltningens medarbetare på ekonomienheten.  Du kommer att ansvara för mål- och budgetarbete, delårsbokslut, internkontroll och årsredovisningar. Ekonomichefen är direkt underställd socialdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du kommer också ingå i den koncernövergripande ledningsgruppen för ekonomi. Tillsammans med socialdirektören och de övriga stabscheferna utgör du ett stöd gentemot förvaltningens verksamheter och är föredragande i ekonomi vid arbetsmarknads- och socialnämndens sammanträden.

Karlstad kommun erbjuder utbildning till dig som är ny som chef i koncernen och inledningsvis har man en erfaren chef som mentor. Som stöd i arbetet finns det stödfunktioner både på förvaltning och i koncernen, till exempel jurist, kommunikatör, HR med mera. Arbetsplatsen är belägen mitt i centrala Karlstad med närhet till både bussförbindelser och tåg. Vi erbjuder många olika friskvårdsaktiviteter och en timmas friskvård per vecka på arbetstid.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet från att ha arbetat strategiskt och övergripande med ekonomisk styrning i kommunal verksamhet. Erfarenheter av chef- och ledarskap inom området är meriterande. Du har god förmåga att inspirera, motivera och leda medarbetare med engagemang och delaktighet. Din pedagogiska förmåga är god och du har lätt för att kommunicera. Du skapar struktur i arbetet och har helhetsperspektiv. Du är drivande och innehar en god analytisk förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där förmågan att skapa goda relationer, såväl interna som externa, är viktiga egenskaper. liksom god samarbetsförmåga.

 

B-körkort, manuell växellåda, krävs. Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Monica Persson, 054-5404900
Facklig företrädare
  • SSR Ordf Sara Nicander, 054-5404946
  • Vision ordf Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2022-08-22
Sista ansökningsdag 2022-09-23

Tillbaka till lediga jobb