Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Kvarnbergsskolan

Beskrivning

Kvarnbergsskolan är en F-6 skola. Skolan är ny- och ombyggd och var inflyttningsklar inför läsåret 20/21. Det är en expansiv skola och idag går drygt 340 elever på skolan. Skolan har fyra fritidsavdelningar, tre avdelningar F-2 och en äldreavdelning åk 4-6. Skolan har fina lärmiljöer med bl.a. rörelserum, musikrum, teknikrum och slöjdsalar. Skolans värdegrund vilar på fyra ledord: tillsammans, trygghet, kunskap och glädje. Värdegrunden skapas av alla som är en del av skolan och strävar efter att tillämpa vår värdegrund i såväl samtal med elever, personal och vårdnadshavare, som i praktisk handling.

Arbetsuppgifter

Vi söker en speciallärare/specialpedagog som vill jobba förebyggande och främjande, men också med åtgärdande och ge riktat stöd till elever. Du arbetar tillsammans med kollegor i elevhälsoteamet och pedagoger på Kvarnbergssskolan. Tillsammans med vårt elevhälsoteam planerar och driver du arbetet kring elever i behov av särskilt stöd. Du är duktig på att stötta lärare att göra anpassningar i skolans olika lärmiljöer och du har god kompetens kring hur man kan arbeta med och organisera för särskilt stöd.

Du har ett genuint intresse för barnens situation, vara lyhörd för olika elevers behov och ha ett flexibelt arbetssätt. Du ska kunna möta vårdnadshavare och driva möten både tillsammans med kollegor, och på egen hand. Meriterande är om du har erfarenhet av/utbildning för att arbeta med barn som har olika funktionsvariationer. I tjänsten ingår det handledning av lärare samt att stödja skolans olika pedagogiska arbetsgrupper utifrån ett specialpedagogiskt perspektiv.

Du vill driva ett aktivt förbättringsarbete kring hur vi organiserar undervisning för att alla elever ska kunna få sina behov mötta. Du är påläst och intresserad av pedagogisk forskning och är generös att dela din kunskap med andra.

Du skall ha vana av att arbeta med olika analys- och kartläggningsmaterial för att kunna göra korrekta pedagogiska bedömningar.

Kvalifikationer

Du som söker är utbildad speciallärare/specialpedagog. Du har god insikt i och kunskap om skolans styrdokument. Du har ett relationellt förhållningssätt och kan leda och organisera ditt arbete för att skapa goda förutsättningar för att alla elever, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utvecklas så långt som möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240812 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Marit Norlund, rektor, 054-5403723
Facklig företrädare
  • Karl-Johan Larsson, Sveriges lärare, 054-5408721
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb