Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Stockfallets skola

Om arbetsplatsen

Stockfallets skola är en växande F-6 skola med drygt 370 elever. I januari 2024 flyttade vi till en stor nybyggd skola med fina lärmiljöer både inne och ute. Skolan ligger nära skogen och har en fantastisk skolgård och utemiljö som inbjuder till aktiviteter, lek och kreativitet.

Vårt fokus är Barnets bästa hela dagen och vi arbetar långsiktigt och målinriktat med utgångspunkt i styrdokument och aktuell forskning. Tillsammans skapar vi en god arbetsmiljö för lärande, trygghet och trivsel.

Vi söker dig som under ett läsår vill vara med och utveckla fritidshemmet och bidra med dina kunskaper och erfarenheter.  På Stockfallets skola är fritidshemmen åldersblandade och integrerade i skolans verksamhet. Vi arbetar i arbetslag och i varje arbetslag finns legitimerade lärare och lärare i fritidshem som har ansvar för undervisning och för att ge eleverna de bästa förutsättningarna att utvecklas så långt som möjligt mot läroplanens mål.

Arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshemmet ska du, på egen hand och tillsammans med kollegor, utifrån läroplanens uppdrag leda och ta ansvar för det pedagogiska arbetet i verksamheten. Med en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer skapar ni tillsammans en meningsfull dag som även utgår från elevernas behov, intressen och erfarenheter.

Du samarbetar och samverkar med klasslärare och övriga pedagoger i arbetslaget så att eleven får en positiv och meningsfull dag där kunskapsutveckling och social utveckling är i fokus. Du driver utvecklingen av fritidshemmet tillsammans med kollegor i arbetslaget och med skolans övriga personal.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en trygg och stabil vuxen och som har lätt för att skapa goda relationer med våra barn, deras vårdnadshavare och dina kollegor. Du är positiv, nyfiken, lärande och reflekterande med goda ledaregenskaper.

Du sätter barnets bästa hela dagen i fokus och du har förmågan att möta varje barn utifrån deras olika behov förutsättningar och motivation. Du kan arbeta självständigt och organisera en strukturerad och utvecklande lärmiljö för barnen. 

Legitimation som lärare i fritidshem/Fritidspedagogexamen är ett krav. 

Intervjuer kommer att ske löpande. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01 Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Anna Fredriksson, 054-5403970
  • Christine Henningsson, 054-5403821
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Cathrine Sonesson, 054-5404755
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb