Karlstads Energi AB

Karlstads Energi

Nu söker vi nästa stjärna för att vara med på resan mot ett mer hållbart Värmland. Är det du? Hos oss på Karlstads Energi får du möjligheten att vara med och utveckla framtiden. Vi söker dig som vill vara i en spännande och expansiv bransch. Bolaget ägs av Karlstads kommun och är bland annat verksamma inom elhandel, elnät, stadsnät, fjärrvärme och återvinning. Med alla våra 270 engagerade medarbetare är vi Karlstads största kommunala bolag. Några av dina kollegor kommer arbeta med bland annat el- och fibermontörer, ingenjörer, tekniker inom drift-och underhåll, säljare och projektledare.

Att vara en del av vårt bolag innebär att du får arbeta med hållbarhet på riktigt. Vi sätter stort värde på våra medarbetares kompetens och strävar efter att skapa en engagerande arbetsmiljö som uppmuntrar till nyfikenhet. Vi ser fram emot att välkomna dig ombord på vår spännande resa!

Beskrivning

Är du intresserad av att forma framtiden för energibranschen? Då är tjänsten som energitekniker hos Karlstads Energi något för dig! Vi söker nu en driven och engagerad medarbetare för att förstärka vårt team inom Affärsområdet Energisystem och Utveckling. Du kommer att spela en nyckelroll i att erbjuda våra kunder innovativa och effektiva energieffektiviseringslösningar.

Vi erbjuder ett brett utbud av energieffektiviseringstjänster inom både el- och värmeområden. Genom vår enhet för Energitjänster strävar vi aktivt efter att utveckla och implementera lösningar som inte bara minskar energiförbrukningen utan även bidrar till en mer hållbar framtid. Som energitekniker kommer du att arbeta både självständigt och i grupp med kundnära projekt som främjar energi- och hållbarhetsarbete. Du kommer att samarbeta nära fastighetstekniker och energisamordnare för att uppnå bästa möjliga resultat och bygga starka kundrelationer.

Vi letar efter dig som vill jobba med att göra förändring och som är redo att ta itu med utmaningarna inom energibranschen. Om du är självgående, initiativrik och har en passion för hållbarhet och innovation, kan detta vara den perfekta möjligheten för dig att växa och utvecklas. Kom och bli en del av vårt team på Karlstads Energi och hjälp oss att driva framåt mot en grönare och mer effektiv energiframtid!

Arbetsuppgifter

Som energitekniker spelar du en central roll i att säkerställa att våra kunders uppvärmningssystem fungerar optimalt. Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar:

Optimering av energisystemen: Du kommer att analysera och utvärdera energisystemen hos våra kunder för att maximera deras effektivitet och minska energiförbrukningen.

Byte och anpassning av styr- och reglerutrustning: Det är ditt ansvar att genomföra nödvändiga förändringar och uppgraderingar av styr- och reglerutrustning i kundens anläggning för att säkerställa optimal prestanda och komfort.

Identifiering av fel och brister: Genom noggranna inspektioner och utredningar kommer du att upptäcka och åtgärda eventuella fel eller brister i kundens befintliga uppvärmningssystem för att säkerställa dess pålitlighet och långsiktiga hållbarhet.

Inventering och besiktning: Du kommer att utföra noggranna inventeringar och besiktningar av kundens anläggning för att få en helhetsbild av dess tillstånd och behov, vilket är avgörande för att kunna utföra effektiva åtgärder och förbättringar.

Säkerställande av efterlevnad: Det är viktigt att kundens anläggning uppfyller alla gällande regler och krav för energisystem, och i din roll kommer du säkerställa att alla föreskrifter följs och att eventuella brister åtgärdas.

Driftskontroll och uppföljning: Genom användning av energiuppföljningssystem och regelbundna besök på plats vid anläggningarna kommer du att övervaka och följa upp fastigheters drift för att säkerställa optimal prestanda och långsiktig hållbarhet.

Utöver dessa viktiga ansvarsområden kommer du också att ha möjlighet att identifiera och utveckla möjligheter till merförsäljning av Karlstads Energis tjänster, vilket ger dig en spännande möjlighet att bidra till företagets tillväxt och framgång.

Kvalifikationer

Vi söker efter dig som har en relevant ingenjörsutbildning inom energi, byggnad, industri, eller en likvärdig utbildning. Det är önskvärt att du har praktisk erfarenhet av energieffektivisering inom handel, bygg, transport och fastigheter.

Ditt signum är att utföra arbete av hög kvalitet och du är både strukturerad och ansvarstagande. Samarbete är en viktig del av rollen, och din förmåga att samarbeta och kommunicera tydligt både muntligt och skriftligt på svenska är avgörande.

Som energitekniker kommer du att ha många externa kontakter, vilket kräver utmärkta kommunikationsförmågor.

Erfarenhet inom områden som fjärrvärme, värmepumpar och solenergi är meriterande.

Goda kunskaper i engelska och B-körkort är nödvändiga då resor kan ingå i tjänsten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer KEN/2024:178
Kontakt
  • David Bohn Stoltz, 054-5404064
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb