Vård- och omsorgsförvaltningen, Hälso- och sjukvård

Beskrivning

Vi söker en biståndsbedömare till Hemplaneringsteamet. I Hemplaneringsteamet arbetar biståndsbedömare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter tillsammans i ett team. 

Hemplaneringsteamets arbetsuppgifter är att koordinera och planera för omsorgstagare som är inskrivna inom slutenvården och har behov av kommunala insatser i samband med utskrivning från slutenvården. 

För att arbeta i Hemplaneringsteamet så ställs höga krav på att du har en helhetssyn, är väl insatt i Vård- och omsorgsförvaltningens övergripande uppdrag och att du alltid är öppen för att samverka över professionsgränserna för att finna bra lösningar utifrån omsorgstagarens behov. 

Arbetsuppgifter

Som biståndsbedömare i Hemplaneringsteamet är dina arbetsuppgifter att, tillsammans med övriga professioner i teamet, koordinera och planera insatser för våra omsorgstagare i samband med utskrivning från slutenvården. Uppdraget innebär att du enligt Socialtjänstlagen utreder, bedömer och beslutar samt säkerställer en likvärdig och rättssäker handläggning med fokus på omsorgstagarens inflytande och delaktighet. 

Du har en tät samverkan med interna och externa samarbetspartners såsom kollegor i Hemplaneringsteamet och på Biståndskontoret, utförarverksamheterna inom egenregi och privat regi, legitimerad personal, Region Värmland och Arbetsmarknad- och socialförvaltningen. 

Arbetet innebär snabba processer där arbetet börjar när omsorgstagaren skrivs in i slutenvården. Målet är alltid en trygg och säker hemgång  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Du har goda kunskaper gällande lagstiftning i Socialtjänstlagen och Förvaltningslagen. Du har erfarenhet av biståndsbedömning och känner dig trygg i myndighetsutövningen. Meriterande är om du arbetat med utskrivningsplaneringar i samband med utskrivning från slutenvården. 

För uppdraget är det viktigt att du är trygg i dig själv och har ett professionellt förhållningssätt. Du har lätt att hantera information som inkommer från omsorgstagare och dess närstående, kollegor i teamet, utförarverksamheten och slutenvården. Du har en fallenhet för att utifrån inkommen information fatta snabba beslut grundande på omsorgstagarens situation och behov. Du har lätt för att samarbeta i team och förmåga att lyssna aktivt.  Vi ser vidare att du är en person som har lätt för att knyta kontakter med andra människor och skapa förtroende samt upprätthålla goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 725023
Kontakt
  • Anna Hellberg, 054-5406060
Facklig företrädare
  • Vision, Stina Skogström, 054-5405462
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-23

Tillbaka till lediga jobb