Barn- och ungdomsförvaltningen, Kost och städ

Beskrivning

Har du ett intresse för mat, ordning och reda, samt tycker om att ge god service? Vad bra då är det kanske dig vi letar efter! Vi söker nu timanställda vikarier till vår vikariepool inom kök och städ i förskola och skola, där du får ett meningsfullt arbete med ett stort kontaktnät. 

Som vikarie är du viktig för våra yngsta medborgare för att de ska får en trivsam vistelse i våra skolor och förskolor. I vikariepoolen ersätter du ordinarie personal vid behov, och är därför en viktig pusselbit för att våra verksamheter ska fungera bra. Ibland ersätter du vid enstaka arbetspass med kort varsel och andra gånger under en längre tid.

 

Arbetsuppgifter

I vikariepoolen blir du anställd som kock, köksbiträde eller ekonomibiträde (städ).

  • Som kock ansvarar du för matlagning, salladsberedning, packning, diskning/städning och egenkontroller i skolköken. För att arbeta som kock behöver du ha en relevant utbildning och dokumenterad erfarenhet från arbete inom kök.
  • Som köksbiträde hjälper du till vid tillagning av frukost, lunch och mellanmål i skolköken. Du ansvarar även över disk, städning i kök och matsal, servering av måltiderna och är delaktig i egenkontroller. Inom äldreomsorgen ingår även kassahantering. För att arbeta som köksbiträde behöver du ha relevant utbildning och/eller dokumenterad erfarenhet från arbete i kök.
  • Som ekonomibiträde (städ) har du en kombinationstjänst mellan städning och enklare hantering av mat. Du arbetar huvudsakligen med att hålla rent på våra förskolor men även i ett mottagningskök där du förbereder frukost, lunch och mellanmål för servering. Utöver detta ansvarar du även för disk, beställning av varor samt är delaktig i egenkontroller. För att arbeta som ekonomibiträde behöver du ha dokumenterad erfarenhet från liknande arbete. Det är meriterande om du har en städutbildning.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fyllt 18 år och behärskar det svenska språket i både skrift och tal.

För att lyckas i rollen ser vi att du är serviceinriktad, flexibel i ditt förhållningssätt då du ofta träffar nya personal- och barngrupper, självgående, ordningsam och strukturerad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. 

Som vikarie behöver du kunna arbeta minst två dagar i veckan vilket även kan innebära arbete på helgerna och dessutom kunna arbeta inom hela Karlstads kommun inklusive våra ytterområden (Molkom, Vålberg, Edsvalla, Väse och Skattkärr).

Innan vi kan erbjuda dig en anställning begär vi att få se ett utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar att du beställer utdraget i samband att du skickar in din ansökan. Du beställer utdraget här: Skola eller förskola, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)  

Urval och intervjuer sker löpande. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Som anställd i barn- och ungdomsförvaltningen får du möjlighet att göra våra barn och elevers vardag bättre. Att arbeta i vikariepoolen innebär att du styr själv över när du är tillgänglig för arbete, vilket möjliggör en balans mellan fritid och arbete. Du får anställning hos en trygg arbetsgivare där alla anställda omfattas av kollektivavtal. Om du jobbar i vikariepoolen en längre period finns goda möjligheter till längre vikariat och fasta tjänster. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Omgående efter intervju i september
Löneform Timavlönad
Antal lediga befattningar 20
Sysselsättningsgrad Timanställning
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Heléne Andersson, kostchef, 054-5403365
  • Caroline Häggqvist, kostchef, 054-5402948
  • Ditte Björkdahl, enhetschef städ, 054-5406229
  • Victoria Sundström, enhetschef städ, 054-5402090
Facklig företrädare
  • Kommunal Karlstad, 010-4429244
Publicerat 2023-01-09
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb