Barn- och ungdomsförvaltningen, Förskola, Rudsdalens förskola

Beskrivning

Rudsdalens förskola är en liten förskola som består av två avdelningar. För närvarande är det 1-5 år på båda två. Varje avdelning har cirka 18 barn inskrivna, men delas upp i mindre grupper under större delen av dagen. Förskolan ligger centralt med ett lugnt läge på området Rud. Vi har en fin gård med många möjligheter och inomhus finns en stor ateljé och ett inspirerande gemensamt torg.

Vårt arbetssätt har barnets behov och intresse i fokus. Det övergripande målet är ett språk och kunskapsutvecklande arbetssätt och verksamhetsmålet är socialt samspel, och en tillgänglig lärmiljö för alla. Barnen på förskolan ska erbjudas lärande och undervisning utifrån sina egna förutsättningar med målen som ett paraply över utbildningen. Mångfald är självklart hos oss och vi ser att olikheter är en tillgång. Vi använder olika metoder i vårt arbete mot strävansmålen. Bokbryggan är ett återkommande projekt i hela huset. I den dagliga verksamheten delas avdelningarna i mindre gruppen ge förutsättningar för en bra undervisning.

Arbetsuppgifter

Som barnskötare har du en ovärderlig roll där du hjälper och inspirerar barnen i deras aktiviteter. Det är ett viktigt, roligt och omväxlande arbete där du utgår från barnens intresse. Tillsammans med förskollärare arbetar utifrån aktuella styrdokument, genomför och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Du letar aktivt i undervisningen och det systematiska kvalitetsarbetet. 

Hos oss arbetar du tillsammans med välutbildade kollegor och arbetar med ett fokus på ett hållbart arbetsliv. Du erbjuds också fyra kompetensutvecklingsdagar för din utveckling i arbetslivet och som barnskötare. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare via gymnasial- eller eftergymnasial utbildning motsvarande minst 1300 p. Meriterande om du har goda kunskaper om digitala verktyg och utomhuspedagogik. 

I din yrkesroll har du lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter eftersom ingen dag på förskolan är den andra lik. Du samarbetar bra med såväl kollegor, barn och vårdnadshavare där du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Dessutom ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. 

Tjänsten skall tillsättas omgående, eller enligt överenskommelse.
Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattas.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer BUN/2024:1830
Kontakt
  • Agneta Carlsson, 054-5403027
Facklig företrädare
  • Kommunal Skola Teknik Karlstad, 010-4429244
  • Kommunal, Ulrica Elfgren Borgström, 054-5408707
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb