Barn- och ungdomsförvaltningen, Klaraborg specialpedagogiska enheter

Beskrivning

Vi söker en speciallärare som vill vara delaktiga i framtidens skola. Här får du varje dag bidra till alla elevers utveckling mot utbildningens mål och stötta kollegor eller hela arbetslag. Här jobbar vi mest av allt för andra, men även för varandra och det gemensamma målet med vårt arbete är att skolan ska fungera så bra som möjligt för alla elever.

Karlstads Resursskola består av expedition, elevhälsa och fem mindre arbetslag från årskurs 4-9, geografiskt utspridda inom Karlstad kommun. Expedition och elevhälsa kommer att vara placerade på nybyggda Orrholmsskolan, där vår mellanstadieenhet också flyttar in. Resursskolan vänder sig till elever i behov av särskilt stöd i form av ett mindre sammanhang och en högre personaltäthet. 

Arbetsuppgifter

Som speciallärare på Karlstads Resursskola ingår du i skolans elevhälsoteam. Det kollegiala lärandet och samarbetet mellan elevhälsans professioner, pedagoger, elever och vårdnadshavare är en grundförutsättning i vårt arbete där eleverna sätts främst. 

Du förväntas ha en aktiv roll på skolan när det gäller elevhälsoarbete av främjande och förebyggande art med fokus på tillgängliga lärmiljöer och ett språk - och kunskapsutvecklande arbetssätt. Du kommer att genomföra kartläggningar, identifiera behov och utforma gynnsamma insatser samt analysera insatserna. Du ska kunna dokumentera och följa upp kartläggningar, utredningar och åtgärdsprogram. Vi använder oss av journalsystemet Prorenata. I uppdraget ingår både att handleda skolans lärare och att undervisa elever i olika konstellationer så som mindre undervisningsgrupper samt individuellt.  Du ska ha kunskaper om NPF och ha ett elevnära arbetssätt där relationsskapandet är i fokus. 

Vi söker dig som är legitimerad lärare med speciallärarexamen alternativt specialpedagogexamen. Tidigare arbete på resursskola och gedigen erfarenhet av att kartlägga elever i behov av särskilt stöd med hjälp av flera olika kartläggningsmetoder och material ses som meriterande. 

Som person ser vi att du har förmågan att vara flexibel i ditt arbete och att du snabbt kan ställa om utifrån elevernas behov för dagen. Förmåga att skapa goda relationer med elever och medarbetare, då vi lägger stor vikt vid det i vår verksamhet. God förmåga att analysera problem som kan uppstå under dagen och kunna lägga tid och tankekraft på hur vi kan skruva på vårt pedagogiska arbete för att bättre möta verksamhetens behov. 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Anna Rosqvist, 054-5401567
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Pontus Larson, 054-216689
  • Sveriges lärare, Cathrine Sonesson, 054-5404755
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb