Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Herrhagsskolan

Beskrivning

Vi söker nu en lärare i svenska och SO under ordinarie lärares föräldraledighet.

Herrhagsskolan finns i stadsdelen Herrhagen i centrala Karlstad. På skolan går cirka 400 elever, från förskoleklass till årskurs 6. Här finns också en montessoriverksamhet och anpassad grundskola samt idrottsskola och aktivitetsskola.

På vår skola arbetar vi intensivt med det vi tror att alla människor behöver få med sig ut i livet och det livslånga lärandet, nämligen att läsa, skriva, räkna och en god social kompetens. För alla våra klasser gäller vår vision att alla barn, ungdomar och vuxna ska mötas med respekt för sin individ och ges möjlighet att utvecklas utifrån sina möjligheter. Alla ska vara en del av gemenskapen.

Arbetsuppgifter

Som lärare i årkurs 4-6 är ditt huvuduppdrag att utveckla elevernas kunskaper och färdigheter utifrån läroplanen och varje elevs individuella behov och förutsättning. Du planerar undervisningen genom att konkretisera läroplanens innehåll, välja metoder och material samt förbereda lektioner. Tillsammans med eleverna utvärderar du undervisningen för att alltid sträva efter att förbättra undervisningen, elevernas lärande och ditt professionella lärande.

Undervisningen sker i två klasser på mellanstadiet. Mentorskap ingår inte, men du bistår befintliga mentorer i deras arbete och du jobbar aktivt med sammanhållningen och tryggheten i grupperna. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med lärarlegitimation mot årkurs 4-6 med behörighet i svenska och SO.

Som person ser vi att du kan planera och genomföra arbetet på egen hand samtidigt som du tillsammans med kollegorna i respektive klass planerar för så bra helhet som möjligt för eleverna. 

Du är trygg i dig själv och din roll och ser samarbete med elever, kollegor och vårdnadshavare som en naturlig del av ditt uppdrag. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 12 augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Kristin Andersson, 054-5401136
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb