Kommunledningskontoret, Arbetsgivaravdelningen

Beskrivning

På arbetsgivaravdelningen på kommunledningskontoret arbetar löneadministratörer, systemförvaltare, verksamhetsutvecklare, controller och förhandlare som leds av en HR- och förhandlingschef. Vårt uppdrag är att leda, utveckla, samordna och följa upp arbetsgivararbetet både på kommunledningskontoret och i koncernen Karlstads kommun. Vi befinner oss på en spännande förändringsresa och rustar oss för att möta framtiden genom att utveckla kommunledningskontorets centrala HR-funktion.

Vi har precis avslutat en upphandling av HR-system och det står klart att Heroma fortsatt kommer att leverera system till kommunkoncernen. Vi söker nu en löneadministratör med särskilt uppdrag att stödja förvaltningar och bolag under införande av HR-systemet. Tillsammans med våra övriga löneadministratörer, möjliggörs en bra process och en god arbetsmiljö under projektet.

Arbetsuppgifter

Som löneadministratör är din huvudsakliga arbetsuppgift att arbeta med löneadministration. Det innebär bland annat att registrera nya anställningar och avslut, säkerställa och kvalitetssäkra att rätt lön betalas ut till rätt person i rätt tid. Delta i arbetet kring scheman, skriva tjänstgörings- och arbetsgivarintyg och att arkivera personalakter är andra exempel på arbetsuppgifter.

Arbetet innebär att ge stöd till chefer och medarbetare i förekommande lönefrågor samt även ha kontakter med externa myndigheter. Viss information och utbildning om rutiner och regler förekommer också, såväl skriftligt som muntligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studerat en YH-utbildning inom löneadministration eller fått motsvarande kunskap genom annan utbildning och/eller arbetslivserfarenhet. 

Vi tror att du har några års erfarenhet av att arbeta med löner. Om du inte arbetat med löner så har du erfarenhet från liknande arbetsuppgifter som kräver ordning, struktur och förmåga att hantera system. Du är van att arbeta med service efter kundernas behov. Vi ser det som särskilt meriterande om du har erfarenhet av löneadministration inom offentlig sektor, kanske till och med i HR-systemet Heroma.

Arbetet kräver att du både kan ta initiativ och driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt, samtidigt som du trivs med att arbeta tillsammans med kollegor. Som löneadministratör hos oss har du ett serviceinriktat förhållningssätt och du anstränger dig för att hitta lösningar. Du har förmåga att arbeta med många detaljer samtidigt och har en stor noggrannhet, för att säkerställa att dina ärenden blir korrekt hanterade. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2023-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Beatrice Rodin (tillgänglig för frågor from v.13), 054-5404854
Facklig företrädare
  • SSR, Britt-Marie Pettersson, 054-5405354
  • Vision, Katarina Carlsson, 054-5404757
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb