Barn- och ungdomsförvaltningen, Grundskola, Frödingskolan

Beskrivning

Elevassistenter arbetar i skolan och hjälper elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen. Det är ett fantastiskt uppdrag till dig som söker varierande arbetsuppgifter som ger ett omväxlande arbete där ingen dag är lik den andra.

Vi söker nu en elevassistent till Frödingskolan.

På Frödingskolan går cirka 300 elever, från årskurs 4 till årskurs 9. Skolan ligger i Kronoparken med närhet till skog och Klasmossens IP. Våra elever kommer från många olika kulturella bakgrunder. Detta ger en dynamik i lärandet och en härlig atmosfär.

Vårt främsta mål är att ge goda kunskaper och stärka språket i alla ämnen så att eleverna är väl förberedda för vidare studier och arbetsliv.

Vi vill att alla elever som lämnar Frödingskolan ska göra kloka framtidsval baserade på den kunskap och erfarenhet de fått med sig från skoltiden hos oss. Vi vill rusta alla elever med en god självkänsla och en tro på sig själva och att alla kan nå sina mål.

Vi arbetar aktivt mot alla former av diskriminering och kränkande behandling. Vår ambition är att alla elever, föräldrar och personal ska trivas och utvecklas på Frödingskolan.

Arbetsuppgifter

Som elevassistent är din främsta uppgift att skapa ett tryggt socialt klimat och arbetar riktat mot individ och grupp med att skapa goda förutsättningar för lärande och utveckling. Arbetet som elevassistent innebär att du är resurs för individ under skoltid och för grupp under rasttid, vid förflyttningar, under lektionstid osv.

Du arbetar elevnära samt i nära samarbete med mentor och övriga pedagoger på skolan för att främja trygghet och studiero. Tillsammans har ni ett uppdrag att skapa en god, tillgänglig, social och pedagogisk lärmiljö utifrån elevernas individuella behov och förutsättningar. Del av tjänsten kommer även att innebära arbete på fritidshemmet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad elevassistent eller har tidigare erfarenheter som kan bedömas som likvärdig.

Vi ser att du är en person som har en god förståelse för att individers olikheter och förutsättningar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, tar egna initiativ och skapar god kontakt med såväl elev, medarbetare och vårdnadshavare samt har en god initiativförmåga. I det dagliga arbetet är du van att arbeta självständigt men samverkar också med kollegor i arbetslaget.

Vi ser att du som söker är en man, då detta är ett önskemål från eleven.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fatta
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Anna Mossberg, 054-5409914
Facklig företrädare
  • Sveriges lärare, Cathrine Sonesson, 054-5404755
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb