Stadsbyggnadsförvaltningen

Beskrivning

Tycker du det är spännande med samhällsbyggnad och vill vara en del av den? Som trafikplanerare inom Karlstad kommun får du arbeta i en växande stad med fantastiska miljöer, unik stadskärna och en levande landsbygd.

Tjänsten är placerad på stadsbyggnadsförvaltningens planenhet som idag har 15 medarbetare som arbetar med att utveckla Karlstad. Vi kan erbjuda dig en spännande arbetsplats där vi arbetar med stadsplanering och trafikplanering i nära samverkan med varandra.

Arbetsuppgifter

Som trafikplanerare på planenheten arbetar du med strategisk trafikplanering inom samtliga trafikslag. Du kommer bland annat analysera trafikflöden och trafiksituationer samt utreda parkeringsbehov. Utöver detta kommer du även att delta i kommunens planeringsprojekt. I tjänsten ingår också att driva egna uppdrag som projektledare, men också medverka med din trafikkunskap i projekt som andra driver. I det dagliga arbetet kommer du att ha många kontaktytor både internt och externt. Du kommer att samarbeta nära och aktivt med kollegor samt ha kontakter med myndigheter, konsulter, förtroendevalda och allmänhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har civilingenjörsutbildning med inriktning trafik- och/eller samhällsbyggnad eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant för uppdraget, alternativt flerårig dokumenterad arbetslivserfarenhet av strategiskt arbete med trafikplanering.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av trafikplanering inom offentlig verksamhet, antingen som anställd eller som konsult. Om du även har kunskaper i trafiklagstiftning, plan- och bygglagen och annan relaterad lagstiftning är det meriterande. Erfarenhet av att ha arbetat med trafikflödessimulering i digitala modeller är också meriterande.

För att trivas i rollen söker vi dig som har god förmåga att analysera och har lätt för att lära in ny kunskap. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett strukturerat och realistiskt sätt där du interagerar kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden. För dig är det naturligt att samarbeta med andra för att nå gemensamma mål och du delar gärna med dig av din kunskap och dina erfarenheter till andra. Du förhåller dig positivt i utmanande situationer och hanterar press på ett konstruktivt och målfokuserat sätt. Vi ser också att du är en person som andra ofta känner förtroende för och som kan fånga andras uppmärksamhet i olika frågor. Du kan driva projekt framåt samtidigt som du är inlyssnande, lyhörd och anpassar ditt sätt att kommunicera till mottagaren. I rollen som trafikplanerare är det viktigt att du kan förmedla information på ett enkelt och tydligt sätt.

För tjänsten krävs B-körkort.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer SBN/2024:84
Kontakt
  • Jonas Zetterberg, enhetschef, 054-5404534
Facklig företrädare
  • Sveriges Ingenjörer, Elin Sundberg, 054-5401916
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb