Karlstads Energi AB

Karlstads Energi

Nu söker vi nästa stjärna för att vara med på resan mot ett mer hållbart Värmland. Är det du? Hos oss på Karlstads Energi får du möjligheten att vara med och utveckla framtiden. Vi söker dig som vill vara i en spännande och expansiv bransch. Bolaget ägs av Karlstads kommun och är bland annat verksamma inom elhandel, elnät, stadsnät, fjärrvärme och återvinning. Med alla våra 270 engagerade medarbetare är vi Karlstads största kommunala bolag. Några av dina kollegor kommer arbeta med bland annat el- och fibermontörer, ingenjörer, tekniker inom drift-och underhåll, säljare och projektledare.

Att vara en del av vårt bolag innebär att du får arbeta med hållbarhet på riktigt. Vi sätter stort värde på våra medarbetares kompetens och strävar efter att skapa en engagerande arbetsmiljö som uppmuntrar till nyfikenhet. Vi ser fram emot att välkomna dig ombord på vår spännande resa!

Beskrivning

Vill du arbeta med hållbarhet på riktigt i en bransch med spännande framtidsutsikter?  Då är du varmt välkommen till Karlstads Energi!

Till redovisningsenheten vid avdelningen för ekonomi och administration söker vi nu en ekonomiassistent med stort intresse för redovisning. Din insats och roll kommer att vara en viktig del i Karlstads Energis ambition att fortsätta vara ett bolag i framkant.

Vi söker dig som vill bli en del av ett drivet team och som vill vara med och arbeta för att leverera hög kvalitet i redovisningen i alla våra bolag. Kontinuerlig utveckling av både arbetssätt och rutiner är viktigt för att vi ska nå bolagens mål och vara ett bra stöd för organisationen.

Du kommer att ingå i ett engagerat team bestående av en redovisningsspecialist, en redovisningsekonom samt två ekonomiassistenter, där ni har ett nära samarbete inte bara med varandra, utan även med övriga stödfunktioner, verksamheter och chefer i bolaget. I rollen rapporterar du till ansvarig redovisningschef.

På vår arbetsplats strävar vi efter gemensam utveckling genom att samarbeta och stötta varandra med våra unika kompetenser och erfarenheter. Vi arbetar tillsammans för att leverera hög kvalitet, trivas och ha roligt på jobbet.

 

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent vid Karlstads Energi kommer dina främsta ansvarsområde att vara kund- och leverantörsreskontrorna, vilket innebär fakturering, hantering av leverantörsfakturaflöden och in- och utbetalningar, samt att löpande följa upp så att gällande momsregler följs. I rollen kommer du även att arbeta med löpande bokföring, kontoanalyser, kontoavstämningar, periodiseringar samt upprätta momsdeklarationer. Därutöver ingår att bistå vid månads-, tertial- och årsbokslut. Vi bedriver en investeringstung verksamhet vilket innebär att anläggningsregistret är en viktig del av redovisningen.

Vår målbild är en korrekt och tillförlitlig redovisning. I din roll behöver du vara noggrann, gilla ordning och reda samt ha ett öga för detaljer då det är viktigt att eventuella avvikelser bevakas och hanteras. Som ekonomiassistent är arbetet likväl både omväxlande och självständigt och kräver både ett högt engagemang såväl som initiativförmåga. För att lyckas i rollen kommer du att behöva ha en god förmåga att prioritera och hantera arbetstoppar, vilket är naturligt förekommande inslag för den här typen av arbete och varför vi också gärna ser att du har minst ett par års erfarenhet av yrket sedan tidigare.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning inom redovisning, där du de senaste tre till fem åren har arbetat i en liknande roll och där du känner dig trygg i att arbeta med kund- och leverantörreskontra.

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående i dina arbetsuppgifter, arbeta proaktivt och känna att god nytta är gjord när du och teamet bidrar till verksamhetens mål. Att känna dig trygg med olika kontaktytor, såväl interna som externa är naturligt för dig varför vi ser det som av stor vikt att du kan ta initiativ och har lätt för att kommunicera med andra. Du behöver vara en lagspelare som stöttar dina kollegor vid behov. Att prioritera bland arbetsuppgifter för att nå satta deadlines är en viktig framgångsfaktor.

Med ditt engagemang för arbetet kommer du att trivas tillsammans med en härlig arbetsgrupp.

Vi förutsätter att du har god vana att röra dig i olika digitala system och kunskaper i Officepaketet, främst Excel samt en god förmåga att kommunicera i tal och skrift.

Inför nyanställning tillämpar vi obligatoriskt alkohol-och drogtest.

Vid intervju krävs uppvisande av giltig legitimation.  

Låter det här uppdraget lockande? Tveka inte med att skicka in din ansökan då vi använder oss av löpande rekrytering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer KEN/2024:90
Kontakt
  • Maria Emanuelsson, 054-5407354
Publicerat 2024-03-15
Sista ansökningsdag 2024-04-05

Tillbaka till lediga jobb