Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Vuxenutbildningsavdelningen

Vill du vara med från start?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, söker vårdlärare till vuxenutbildningen Tingvalla

Vuxenutbildningen Karlstad bedriver verksamhet inom svenska för invandrare (SFI), Komvux som anpassad utbildning för vuxna, teoretiska kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt yrkes-, lärlings- och kombinationsutbildningar. Inom vuxenutbildningen arbetar vi med att utveckla våra elevers kunskaper och kompetens i syfte att stärka deras ställning i arbets- och samhällslivet samt att främja deras personliga utveckling.

Vuxenutbildningen Tingvalla expanderar och kommer från och med hösten 2023 att erbjuda yrkespaket inom vård och omsorg. Vi söker nu dig som vill vara med och forma morgondagens undersköterskor.

Tjänsten innefattar undervisning och handledning av vuxna elever i vårdämnen inom yrkesutbildningen undersköterska. Du som söker ska vara pedagogisk, ha genuint intresse av att arbeta med människor med olika kulturell bakgrund, kunna individanpassa din undervisning och vara kreativ. Du ska också finna en drivkraft i att få möjlighet, att tillsammans med kollegor forma och utveckla yrkesutbildningen undersköterska hos oss från start.

I arbetet ingår både praktisk och teoretisk undervisning med för- och efterarbete, tät kontakt med elever och handledare på APL (arbetsplatsförlagt lärande) samt olika arbetsgivare.  Du förväntas också kunna göra bedömning av elevernas förvärvade kunskaper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lång erfarenhet inom vård och omsorg och ser möjligheterna att undervisa ur ett andraspråksperspektiv. Du är ansvarstagande och strukturerad med god förmåga att planera ditt arbete. Du har ett stort personligt engagemang för lärande och att utveckla våra elevers kunskap. Du har god pedagogisk förmåga och har lätt för att omvandla din praktiska erfarenhet inom vård och omsorgsarbete till teoretisk undervisning i klassrummet.

Vi tror att du är van att samarbeta med andra och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer med såväl elever som kollegor samt externa aktörer. Du är kommunikativ och flexibel och lägger stor vikt att elever ska utvecklas så långt som möjligt. Du kan i din undervisning möta elever utifrån där eleven befinner sig och bygga vidare på elevens styrkor, individanpassa undervisning, bemöta elever med god etik och sunda värderingar samt är inte rädd för att tänka nytt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Hanna Lundblad, 054-5402065
Facklig företrädare
  • Sveriges Lärare, 054-216689
Publicerat 2023-03-29
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb