Kommunledningskontoret, Arbetsgivaravdelningen

Är du en utvecklingsorienterad person som brinner för löneområdet och har god vana av att driva förändringsprocesser? Läs då mer om chansen att få bli vår nya chef för Lönecenter!

Kommunstyrelsen har beslutat att centralisera all lönehantering inom Karlstad kommun och från och med 2025 kommer vi att ha ett gemensamt lönecenter.

Arbetsuppgifter

Under hösten kommer du som chef projektleda för att bygga upp verksamheten innan sammanslagningen.  Lönecenter ska ge en kundorienterad och kostnadseffektiv service till nytta för medborgare, chefer och medarbetare. Uppdraget som chef för Lönecenter innebär att vara en drivande kraft i uppbyggnad av organisation, innehåll, organisationskultur och tjänsteutbud. Ett framgångsrikt samarbete med såväl kunder som andra intressenter och verksamheter är väsentligt.

Som chef för Lönecenter har du personal-, resultat-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du ger förutsättningar för delaktighet, inflytande och god arbetsmiljö och är bra på att skapa en vi-känsla, ett bra klimat i gruppen och ett effektivt team. Du ansvarar för utveckling och optimering av processer, kompetensutveckling och motiveras av att driva förbättringsarbete så att vi bidrar till fortsatt hög kvalité av leverans av tjänst ut till kund.

Lönecenter kommer bestå av ca 18 medarbetare. Enheten ansvarar för att samordna och administrera lönehantering samt en del lönenära hantering för hela Karlstad kommun. Strävan kommer att vara att hålla en hög servicenivå.

Vi använder oss av HR-systemet Heroma.

Kvalifikationer

Du är utbildad inom löneområdet, exempelvis genom Yrkeshögskolans löneutbildning, eller så har du en akademisk utbildning, exempelvis inom personal/HR området eller ekonomi, alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.  Vi ser med fördel att du har erfarenhet av att framgångsrikt ha arbetat med processer och med ständiga förbättringar samt arbetat i politiskt styrda organisationer eller i stora, komplexa organisationer. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med lönefrågor.

Du tycker det är roligt och utmanande att arbeta i en komplex omgivning där du nyttjar din problemlösningsförmåga utifrån ett helhetsperspektiv och är bra på att strukturera arbetet. Som chef och ledare behöver du vara trygg i dig själv, skapa lagkänsla samtidigt som du uppmuntrar enskilda medarbetares egen initiativkraft.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av en roll i ledande befattning som exempelvis enhetschef eller teamledare alternativt att du har bedrivit ledarskap via projektledning eller på annat sätt.

Har du tidigare erfarenhet från arbete med kollektivavtalet Allmänna bestämmelser (AB) samt lönesystemet Heroma så är det meriterande. Vidare är erfarenhet av förändringsarbete och arbete i offentlig sektor meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt sätt att leda.

Vi erbjuder

Hos oss får du utföra samhällsviktiga, intressanta samt utvecklande arbetsuppgifter. Vi erbjuder dig trygga anställningsvillkor, kollektivavtal och försäkringar. Men du får också ta del av andra fina
förmåner. Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba i Karlstads kommun på karlstad.se/
jobbahososs

Hos oss får du:

• Vara med och förverkliga vår vision om ”Ett bättre liv i Solstaden”
• Trygga anställningsvillkor, kollektivavtal och försäkringar
• Möjlighet till distansarbete. Vi vill göra det enkelt för dig att kombinera arbetsliv och privatliv
• En centralt belägen arbetsplats
• Förmåner

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Beatrice Rodin, 054-5400000
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb